Iğdır’da meydana gelen arı saldırısı, büyük bir hayvan kaybına yol açtı. Olayın ardından başlatılan incelemeler tamamlanırken, telef olan küçükbaş hayvan sayısının 816 olduğu kesinleşti.
PANİK FELAKETİ GETİRDİ
Arı saldırısı sonrası panikleyen koyun sürüsü kontrolsüz şekilde hareket etti. Sürünün birbirini ezmesi sonucu yüzlerce hayvan telef olurken, olay bölgesinde ağır bir tablo oluştu.
HASAR TESPİTİ TAMAMLANDI
Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları sonucunda, telef olan hayvan sayısının 816 olduğu belirlendi. Yapılan detaylı incelemelerle bilanço netlik kazandı.
TELEF OLAN HAYVANLAR İMHA EDİLDİ
Sahadaki çalışmaların tamamlanmasının ardından telef olan koyunlar, iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek bölgeden kaldırıldı. Veteriner hekimlerin gözetiminde, yerleşim yerlerinden uzak bir noktada açılan çukurlara gömülerek imha edildi.