Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Çayır Festivali’nde dün akşam saatlerinde büyük bir facia yaşandı. Akrabasına yardım için dondurma standına giden 18 yaşındaki İbrahim B., henüz belirlenemeyen nedenle elektrik akımına kapıldı.
Ağır yaralanan genç, ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından dondurma standının sahibi gözaltına alınarak Paşabahçe Polis Merkezi’ne götürüldü. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, bilirkişi de görevlendirildi.
Yaşanan ölüm sonrası, festivalin 30 Ağustos’ta yapılması planlanan Zafer Yürüyüşü ve Kubat konseri ile 31 Ağustos’taki kapanış programı iptal edildi.
Öte yandan, genç İbrahim B.’nin ölümünden kısa süre sonra festival alanındaki çadırlardan birinde yangın çıktı. İtfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde alevler büyümeden söndürüldü.