Belediye otobüslerinde yangın alarmı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk otobüslerinde son haftalarda art arda çıkan yangınlar, yolcuların güvenlik endişesini artırdı. Vatandaşlar korku içerisinde olduğunu dile getiriyor.

Denizli’de Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’ye ait halk otobüslerinde yaşanan ardışık yangınlar, şehirde endişe yarattı. Özellikle Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde sefer yapan otobüslerde meydana gelen olaylar, vatandaşların güvenlik konusundaki tepkisini büyüttü.

İhlas Haber Ajansı'nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; geçtiğimiz hafta Merkezefendi ilçesi Şemikler Mahallesi’nde çıkan yangında, araçtaki yangın söndürme tüpünün boş olması nedeniyle alevler çevredeki bir esnafın müdahalesiyle söndürülebilmişti. Bu olayın ardından farklı bir bölgede daha bir otobüsün motor kısmından dumanlar yükseldi.

Dumanları fark eden vatandaşlar şoförü uyardı. Sürücü, yolcuları hızlıca tahliye ederek dumanlarla kaplanan otobüsü güvenli bir noktaya çekti.

Yaz aylarında zaman zaman yaşanan bu tür olaylara alıştıklarını belirten vatandaşlar, son günlerde havaların soğumasına rağmen yangınların artmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Denizlililer, her gün binlerce kişiyi taşıyan belediye otobüslerinde gerekli teknik kontrollerin ve bakımların düzenli yapılmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri