Beştepe'de EYT ve asgari ücret toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i saat 18.15'te kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir toplantı gerçekleştirecek.

Beştepe'deki zirvenin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücretle ilgili olması bekleniyor.

Yarın itibariyle başlayacak asgari ücret maratonu öncesi dikkat çeken toplantı 18.15'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde olacak.

ASGARİ ÜCRET MARATONU YARIN BAŞLIYOR

Asgari ücret zammı için asgari ücret tespit komisyonu yarın yapılacak.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TÜRK- İŞ ve TİSK ile birlikte gerçekleşecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücret zammı belli olacak.

''YÜZDE 50 ZAM OLUR MU'' İDDİASI

Öte yandan zamla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken Bakan Bilgin, "Yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" demişti.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) DÜZENLEMESİ

Aralık ayında duyurulması beklenen EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri