Bir bardak su için dövülerek öldürülmüştü! 5 sanığın cezası belli oldu

Kahramanmaraş'ta 1 çocuk babası Mesut Kazancı’nın (30), bir bardak su istediği iş yeri çalışanları tarafından sopayla darbedilerek öldürülmesine ilişkin 5 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Kahramanmaraş'ta 6 Eylül 2024'te Küçük Sanayi Sitesi'nde meydana gelen olayda, bir fabrikanın önünde çalışanlardan su isteyen Mesut Kazancı (30), işçilerin hortumu göstermesi üzerine "Bardağınız yok mu?" diye karşılık vermiş, çıkan kavgada iş yeri çalışanlarından Ahmet I. ve Erman N., Kazancı'ya sopayla saldırmıştı. Ağır yaralanan Kazancı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili Ahmet Irmalı (38), Erman N. (43), Abdullah H. (25), Veysel D. (39) ve Yusuf Ü. (38) hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, olaya ait görüntüleri sildiği öne sürülen Hacer D. (35) hakkında ise 'suç delillerini yok etme' suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

ACILI AİLEDEN MAHKEMEDE ADALET ÇAĞRISI

Kahramanmaraş 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın son duruşmasına tutuklu sanık Ahmet Irmalı, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı ile katıldı.

Mahkemede konuşan Mesut Kazancı'nın annesi Gül Kazancı, "Ben bir anne olarak çok üzgünüm, başka anneler ağlamasın. Adalet istiyorum, suçlular cezasını çeksin" dedi. Baba Ahmet Kazancı da, "Bir kişi tutuklu, 4 kişi dışarıda. Benim oğlumun bebeğini yetim bıraktılar. Keşke oğlum o gün oraya gittiğinde onları orada görmeseydi. Bir bardak su bahane. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kazancı'nın eşi Sena Kazancı ise, "Suçluların en ağır cezayı çekmesini istiyorum, adalet istiyoruz" diye konuştu.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Tutuklu sanık Ahmet Irmalı ise, mütalaaya karşı, "Ben bu olayı başından sonuna kadar tüm gerçekliği ile anlattım. Kendi halinde yaşayan biriydim, bir anda kendimi olayın içinde buldum" diye konuştu. Sanık avukatları ise savunmaları tekrar ederek, müvekkillerinin beratlarını talep etti.

Her iki tarafı da dinleyen mahkeme, sanık Ahmet Irmalı hakkında 18 yıl hapis cezasına hükmederken, diğer sanıklara ise 4'er ay hapis cezası verdi.

Duruşma sonrası Mesut Kazancı'nın ailesi üzüntülerini dile getirdi. Anne Gül Kazancı gözyaşlarına boğularak, "Ben oğlumun mezarına gidip, ona ahı yerde kalmadı diyecektim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Fazla su istediği için 6 kişi tarafından dövülerek öldürüldü

Türkiye Haberleri