Bir ilimizde kıskandıran görüntü! 75 santim ölçüldü

Karabük kent merkezinde aralıksız süren yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı. Son yılların en yüksek seviyesine çıkan kar yağışıyla birlikte ekipler sahada 7/24 görev yaparken, mahsur kalan hastalar da hastaneye ulaştırıldı.

Karabük kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığı 75 santimetre olarak ölçüldü. Bu ölçüm, kentte son yılların en yüksek kar kalınlığı olarak kayıtlara geçti.

YENİ REKOR KAYITLARA GEÇTİ

Valilikten yapılan açıklamada, il merkezinde daha önce 19 Ocak 2022’de ölçülen 70 santimetrelik kar kalınlığının, 26 Aralık’ta başlayarak aralıksız devam eden yoğun yağışın ardından 75 santimetreye ulaşarak yeni bir rekor kırdığı belirtildi.

EKİPLER 7/24 SAHADA

Açıklamada, kar yağışının il genelinde etkisini sürdürdüğü vurgulanarak, çalışmaların Valilik koordinasyonunda ilgili kurumlar tarafından aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi.

İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından koordine edilen çalışmalarda, ulaşımın aksamaması, kamu hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ekiplerin 7/24 sahada görev yaptığı bildirildi. Vatandaşlardan ise dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

HASTALAR HASTANEYE ULAŞTIRILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Yenice ilçesine bağlı Yamaç köyünde yaşayan 74 ve 82 yaşlarındaki iki diyaliz hastası, tedaviye gidemeyeceklerini bildirdi. Bunun üzerine jandarma ekipleri tarafından alınan hastalar, sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye ulaştırıldı.

Merkez ilçeye bağlı Kadıköy’de ise Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olacak çocuğuna refakat etmek isteyen anne, İl Özel İdaresine ait araçla hastaneye götürüldü.

KAR KOYUNLARIN BOYUNU AŞTI

Kar yağışı Eskipazar ilçesinde de etkisini sürdürdü. İlçeye bağlı Sofular köyünde hayvancılıkla uğraşan Süreyya İncedere, koyunlarını sulamaya götürdüğü anları cep telefonuyla kaydetti.

Görüntülerde, koyunların boylarını aşan karın içinde ilerlemeye çalıştıkları anlar dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri