Düzce’de yaz sıcaklıkları etkisini artırırken, şehir merkezi adeta kavruluyor. Son günlerde 35 dereceye ulaşan sıcaklıklar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, hafta sonuna girilen bugün Bolu Dağı’nın Düzce geçişi adeta mevsim değişti.
Bunu da gördük! Yaz ortasında sis bastı, zor anlar yaşandı
Düzce şehir merkezinde hava sıcaklıkları 35 dereceyi bulurken, Bolu Dağı’nın Düzce geçişinde sağanak yağış ve yoğun sis etkili oldu. Görüş mesafesi 10 metreye kadar düşerken sürücüler uyarıldı.
D-100 karayolu üzerinde yer alan Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı ve Sarıçökek bölgelerinde sağanak yağışla birlikte yoğun sis etkili oldu.
Görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü.
Durumun trafik güvenliğini tehdit etmesi üzerine trafik ekipleri ve ışıklı tabelalarla sürücüler, takip mesafesini korumaları, hız yapmamaları ve sis farlarını kullanmaları konusunda sık sık uyarıldı.
KONTRAST İKLİM: DÜZCE’DE SICAK, BOLU DAĞI’NDA YAĞIŞ VE SİS
Düzce şehir merkezinde bunaltıcı sıcaklıklar hissedilirken, yüksek kesimlerdeki hava koşulları bu zıtlıkla dikkat çekti. Bolu Dağı gibi yüksek bölgelerde oluşan ani hava değişimleri, hem trafik güvenliği hem de seyahat planları açısından sürücüler için risk oluşturuyor.
Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde yüksek kesimlerde benzer hava olaylarının yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunarak, sürücülerin yola çıkmadan hava durumunu kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.