Olay, Veli Demir'in babası C.D.'nin Burdur Jandarma Komutanlığı'na oğlu Veli Demir'e (29) ulaşamadıklarını ve en son kendisine ait araçla evden çıktığını belirterek kayıp ihbarında bulunmasıyla başladı.
Jandarma ekipleri tarafından yapılan araştırmada, Veli Demir'e ait 15 NP 415 plakalı aracın Gönen-Atabey istikametindeki PTS'den geçtiği tespit edildi. Baba C.D. ile birlikte Atabey Göleti ve çevresinde yapılan incelemelerde, Demir'in aracı gölet kenarında park edilmiş halde bulundu.
Gölet içerisinde yapılan aramada ise Veli Demir'in cansız bedenine ulaşıldı. Demir'in cenazesi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) dalgıç ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarılarak, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Isparta Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.