Depreme canlı yayında yakalanan NTV spikeri soğukkanlılığını böyle korudu

NTV spikeri Buse Yıldırım, Düzce Gölyaka’da 04,08’de 5,9 şiddetinde meydana gelen depreme yayın sırasında yakalandı. Stüdyoda ışıklar ve kameralar 45 saniye boyunca sallandı. Yıldırım, o anları sakin bir şekilde anlattı.

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki sarsıntı 6,81 kilometre derinlikte meydana geldi.

ÇOK SAYIDA ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 04.08'de meydana gelen depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere 100’ün üzerinde artçı deprem yaşandığını bildirdi.

NTV SPİKERİ BUSE YILDIRIM DEPREME CANLI YAYINDAYKEN YAKALANDI

NTV spikeri Buse Yıldırım, Düzce’deki depreme canlı yayında yakalandı. Stüdyoda ışıklar ve kameralar 45 saniye boyunca sallandı. Başarılı spiker, o anları stüdyoda büyük bir sakinlikle anlattı.

Yıldırım canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli izleyiciler şu dakikalar şu saniyeler içerisinde bir deprem gerçekleşiyor. Deprem gittikçe şiddetlenmekte. Tam da şu anda nerede olduğunu öngörmek söylemek mümkün değil. Ancak epey bir zamandır depremi yaşadığımızı söylemek mümkün. Yaklaşık 30 saniyelik bir süreyi geçtik ve halen sallanmaya devam ediyoruz.”

Yıldırım yayın sırasında yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

“Bu ikinci depreme yakalanışım oldu tam anons anında. Bu defa daha büyüktü ve daha şiddetliydi. Uzun sürdü gerçekten. Tabi gece stüdyoda etraf sakin ve sessiz olduğu için gelen tıkırtının sesini anlamaya çalıştım. Sonra da sarsıntı başladı ve deprem olduğunu fark ettim. Fakat bir yanılsama olsun istemiyorsunuz. İkinci bir kişiden ya da rejiden onay almadan bunu söylemek yanıltıcı olabilir. Deprem sürdükçe ve şiddetlendikçe bir miktar panik yaptım. Önemli olan metaneti korumak, stresi endişeyi azaltmaktı. Bazı noktalarda sesim yükselmiştir. Endişemi tabi ki fark ettim. Ama insanları paniğe sürüklememek adına da soğukkanlı davranmamız gerekiyor.”

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri