Edinilen bilgiye göre, heyelan Canik ilçesinde Samsun-Ordu yolunda meydana geldi.
Depremler gündemdeyken bir ilimizde heyelan oldu! Toprak altında kalanlar var
Samsun'da meydana gelen heyelanda bir akaryakıt istasyonunun üzerine kaya düştü. Faciada 1 kişi yaralanırken enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışma başlatıldı.
Dağdan kopan toprak ve dev kaya parçaları, yol kenarında bir AVM'nin yanındaki akaryakıt istasyonunun araç yıkama kısmına düştü.
İlk belirlemelere göre heyelanda toprak altında kalanlar olduğu belirtilirken, 1 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.
Bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilirken, çalışmalar devam ediyor.
CNN Türk canlı yayınına bağlanan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan şu bilgileri paylaştı:
“Şu an için tek odaklandığımız vatandaşlarımızı sağ salim kurtarmak. Bir benzin istasyonun araç yıkama noktasına bir kaya düşmesiyle olay meydana geliyor. Altında araç kaldığı iddiası var. Bir kadın, bir erkek ve çocuklar olduğunu düşünüyoruz. Kadın yolcu kurtarıldı herhalde araçta değilmiş. Baba ve çocukları kurtarmak için çalışmalar yürütülüyor. Bu bölgede daha önce meydana gelen bir heyelan bilgimiz yok. Umarım can kaybı olmaz.”
DHA MUHABİRİ SANDIKÇI: KADIN ÖN KOLTUKTA OTURUYOR VE HEMEN KURTARILDI
DHA Muhabiri Murat Sandıkçı da "Ufak parçalar düştüğünü gördük. Çalışma yapan ekipler büyük bir tehlike atlattı. Bölgede titiz bir çalışma yapılıyor. Şu an araçtakilerden herhangi bir ses alamadılar. Kadın ön koltukta oturuyor ve hemen kurtarıldı. Şu an insan üstü bir çalışma var burada. Tek gaye baba ve çocuklara ulaşabilmek" bilgisini paylaştı.