Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi JINKART başvurusu 2024

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18-64 yaş aralığındaki kadınların yararlanabileceği bir destek projesini hayata geçiriyor. İşte ayrıntılar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının, sosyal güvencesi olmayan kadınların gündelik hayatını kolaylaştırmak için başlattığı çalışma için karar alındı. Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Temmuz ayı olağan toplantısında gündeme alınan JINKART uygulaması, oy birliğiyle kabul edildi.

18-64 YAŞ ARALIĞINDAKİ KADINLAR YARARLANACAK

JINKART ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığından oluşan tespit komisyonunca, tespit edilecek herhangi bir geliri olmayan 18-64 yaş arası kadınlara; Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde geçerli olmak üzere aylık 90 (doksan) biniş tanımlanacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi sosyal tesis ve iştirakları ile belediyenin kültürel faaliyetlerinden yüzde 20 indirim hakkı tanınacak.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADINLARA OTOBÜS KARTI BAŞVURUSU 2024

Başvuru koşulları açıklandıktan sonra yeterlilik koşullarını sağlayan kadınlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen merkezlere başvurularını yapabilecek.

Sürece dair detaylar açıklandıktan sonra bu sayfadan ve HaberDairesi.com internet adresinden ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri