Doktorlar ve hemşireler gözaltına alınmıştı! Kritik gün geldi

Elazığ'da özel bir hastaneye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında doktor, hemşire, hastane çalışanı ve kamu personelinin de olduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. İşlemleri tamamlanan 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Elazığ Medikal Hospital, Eyşan Özgü Bakım Merkezi ve Dünya Diyaliz Merkezi mercek altına alındı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; yapılan çalışmada, kuruluşların mevzuata aykırı işlemler yaptığı, kamu zararına sebebiyet verdiği ve haksız kazanç sağladığı belirlendi. Ardından jandarma ekipleri tarafından 3 gün önce düğmeye basıldı.

DOKTORLAR VE HEMŞİRELER GÖZALTINA ALINDI

Düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında doktor, hemşire, hastane çalışanı ve kamu personelinin de olduğu 23 şüpheli gözaltına alındı. 18 ev ve 3 iş yerinde detaylı aramalar yapılarak tüm evraklara el konuldu.

Ayrıca devam eden soruşturma kapsamında Elazığ Medikal Hospital ve Özel Doğu Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ali Ş.'de dün akşam saatlerinde Kırıkkale'de ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınarak Elazığ’a getirildi.

TÜM CİHAZLAR HASTA VARMIŞ GİBİ ÇALIŞTIRILILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Elazığ Medikal Hospital'ın yoğun bakımda bir personel tarafından cep telefonu ile çekilen görüntülerde, yoğun bakımda yatan hastaların cihaza bağlı olmadığı ve diğer tüm cihazların da hasta varmış gibi gösterilerek çalıştırıldığı görüldü.

19 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İl Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan ve aralarında Ali Ş.’nin de olduğu 19 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Hastaneye operasyon! Doktorlar ve hemşireler gözaltına alındı

Türkiye Haberleri