Konya dahil 31 ildeki Maydonoz Döner operasyonunda yeni gelişme

FETÖ'ye yönelik Konya’nın da aralarında bulunduğu 31 ilde Maydonoz Döner restoran zincirine yönelik düzenlenen 'Kıskaç-40' operasyonunda gözaltına alınan 77 şüpheli, Antalya’da adliyeye sevk edildi.

Antalya merkezli Konya’nın da aralarında bulunduğu 31 ilde Maydonoz Döner restoran zincirine yönelik 'Kıskaç-40' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 77 şüphelinin ifade işlemleri, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde (KOM) tamamlandı.

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan habere göre; FETÖ'nün finansal yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında döner şirketinin yönetim kurulu başkanı Ömer Şeyhin ve 6 yönetim kurulu üyesinin de bulunduğu şüpheliler, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler arasında FETÖ ile iltisaklı olduğu için KHK ile ihraç edilen hakim ve kamu görevlilerinin bulunduğu da öğrenildi.

KAMU GÖREVLİLERİ DE GÖZALTINDA

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) desteğiyle, Antalya merkezli Adıyaman, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak ve Yozgat'ta düzenlenen 'Kıskaç-40' operasyonunda, bir döner restoran zinciri üzerinden örgüte finansman sağladığı belirlenen, aralarında kamu personeli 10 kişinin de bulunduğu 353 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya’ya da uzanan Maydonoz Döner operasyonunda itiraf
FETÖ baskını yapılan Maydonoz Döner'e kayyum atandı
Konya’da da şubeleri olan ünlü dönerciye FETÖ operasyonu

Türkiye Haberleri