Konya yolunda durdurulan araçtan kaçak Suriyeliler çıktı

Afyonkarahisar - Konya yolunda hafif ticari araçla göçmen kaçakçılığı yapan bir kişi polis tarafından yakalandı. Olayda Suriye uyruklu olduğu belirtilen ve yurda kaçak yollardan girdikleri tespit edilen 2 kişi de gözaltına alındı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince Göçmen Kaçakçılığının Önlenmesi ve Düzensiz Göçmenlerin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda ‘Göçmen Kaçakçılığı’ suçuna karıştığı anlaşılan bir araç Konya-Afyonkarahisar karayolu şehre giriş istikameti yol kontrol noktasında durduruldu.

Araçta yapılan kontrollerde Suriye uyruklu M.O. isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı araç içerisinde üzerinde resmi makamlarca tanzim edilmiş kimlik ya da kimlik yerine geçerli herhangi bir belgesi bulunmadan ülkemize illegal yollarla girdiği anlaşıldı.

Suriye uyruklu 2 yabancı uyruklu şahsın ve geçici koruma kimlik belgesi bulunan ancak yaşı küçük olan 1 yabancı uyruklu şahsın bulunması nedeniyle araç sürücüsü şüpheli M.O., göçmen kaçakçılığı suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Yakalanan 2 kişi ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri