Konya’nın da aralarında olduğu 35 ilde silah kaçakçılığı operasyonu

Erzincan merkezli yürütülen ve Konya’nın da aralarında bulunduğu 35 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen silah kaçakçılarına yönelik baskınlarda çok sayıda şüpheli yakalandı.

Erzincan merkezli olarak başlatılan ve Konya’nın da aralarında bulunduğu 35 ilde eş zamanlı düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda 102 şüpheli gözaltına alındı, 11’i tutuklandı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süredir sürdürdüğü teknik ve fiziki takip sonucunda, internet tabanlı sosyal medya hesapları üzerinden örgütlenerek yasaklı silah ve patlayıcı maddelerin ticaretini yaptıkları belirlenen şüphelilere karşı Türkiye genelinde geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Erzincan merkezli Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çorum, Edirne, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; şüphelilerin sosyal medya üzerinden kurdukları gruplar aracılığıyla ruhsatsız tabanca, tüfek, kurusıkıdan bozma silah ve mühimmat satışını organize ettikleri tespit edildi. Konya’da da birçok adrese eş zamanlı baskın yapılarak çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 2 el bombası, 20 ruhsatsız tabanca, 22 ruhsatsız tüfek, 5 kurusıkıdan bozma silah, 4 kurusıkı tabanca ile toplam 756 fişek ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen 99 şüpheliden 9'u tutuklandı, 33'ü adli kontrol şartıyla, 6'sı savcılıktan, 51'i ise emniyetteki ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

Ayrıca Refahiye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ayrı bir soruşturmada yakalanan 3 zanlıdan 2’si daha tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri