Antalya’nın Manavgat ilçesi Dolbazlar Mahallesi’nde bugün ormanlık alanda yangın çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Bölgede büyük korkuya neden olan yangın için Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hızla harekete geçti.
Yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen ekipler, hem karadan hem havadan müdahaleye başladı. Alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun bir çalışma yürütülüyor.
KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN YOĞUN ÇABA
Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, bölgede kuvvetli rüzgar nedeniyle müdahale zaman zaman güçleşiyor. Yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını engellemek için çevrede güvenlik önlemleri artırıldı.
VATANDAŞLARA UYARI
Yetkililer, yangın bölgesine yakın olan vatandaşlara dikkatli olmaları ve güvenli alanlardan ayrılmamaları konusunda uyarıda bulundu. Yangının çıkış nedenine ilişkin ise ekiplerin çalışmaları devam ediyor.