Sağanak yağış etkili oldu, yollar göle döndü, evleri su bastı

İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu. Yollar göle döndü, evleri su bastı. Sürücüler, oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Sağanak yağış İstanbul'da etkili oldu. Yollar göle dönerken, arabalar yağmur suyuyla dolan caddede ilerlemekte güçlük çekti. Esenler'de sağanak yağışa hazırlıksız yakalananlar alt geçitlere sığındı. Bağcılar yan yolda otobüs ve dolmuşlar ilerlemekte güçlük çekti. Eyüpsultan'da ise bir evi su bastı. Boğaz hattında da etkili olan yağış nedeniyle 15 Temmuz Şehitleri köprüsü görünmez hale gelirken balıkçılar avlanmaya ara vermedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ GÖRÜNMEZ HALE GELDİ

Beşiktaş'ta da sağanak yağış etkili oldu. İstanbul boğazı çevresinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü görünmez hale geldi. Olta balıkçıları, balık tutmaya devam ederken sahilde yürüyüş yapanlarsa yağmura aldırmadan yürüyüşlerine devam etti.

GAZİOSMANPAŞA'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle Gaziosmanpaşa Mevlana mahallesinde yollar göle döndü. Bir araç yolda kaldı. Küçükköy mahallesinde ise, aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle caddeler yağmur suyuyla doldu. Araçlar sağanak yağış nedeniyle yağmur suyuyla dolan caddede ilerlemekte güçlük çekti.

ESENLER VE BAĞCILAR'DA DA ETKİLİ OLDU

Sağanak yağış Esenler'de de etkili oldu. TEM Otoyolu'nda sağanak yağış nedeniyle trafikte ilerleyen sürücüler yavaşlamak zorunda kaldı. Zaman zaman trafik yoğunluğu yaşanırken, sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşların alt geçitlere sığındığı görüldü.Bağcılar Göztepe Mahallesi O3 Güney Yan yolda bazı noktalarda etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Otobüs ve dolmuşlar vatandaşları duraklara bırakmakta zorluk yaşarken, araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.

EYÜPSULTAN'DA BİR EVİ SU BASTI

Eyüpsultan'da saat 10.00 sıralarında etkili olan yağışın ardından Akşemsettin Mahallesi'nde bir binanın bodrum katındaki bahçeyi su bastı. Evini su basmasını engellemek için dışarı çıkan Ünal Aburşu, suyu tahliye ettiği sırada arkasında bulunan duvar suyun basıncıyla patladı. Duvarın diğer tarafındaki inşaat alanında biriken su, bahçeye taştı. Aburşu, can havliyle evine girmek için kapıyı açınca su eve doldu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler evdeki suyu vidanjör yardımıyla tahliye ederken eşyalarsa kullanılamaz hale geldi.

“DUVAR ÇÖKTÜ, HEPSİ İÇERİ GİRDİ”

Evini su basan Ünal Aburşu, "Sabah yatıyorduk, uykudaydık. Bir anda yağmur bastırınca eşim kaldırdı. Bahçeye çıktım. Bahçedeki su komple içeri girdi. Çoluğu, çocuğu hepsini dışarı attım ondan sonra kendim içeride kaldım. Duvar çöktü direk sırtıma doğru. Oradan kendimi içeri atınca su olduğu gibi içeri girdi. Eşya falan kalmadı. Mobilyalar, yatak odası, çocuk odası, her şey komple bitik. Yan taraftaki su basınç yaptı, duvar çöktü hepsi içeri girdi. Geliyordu su ben temizliyordum zaten, duvar çöktükten sonra ben içeri girmek zorunda kaldım. Kapıyı açınca komple içeri su girdi" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri