Şehit çocuğu için diller destan sünnet töreni

Gümüşhane'de şehit Uzman Çavuş Burak Tok'un 7 yaşındaki oğlu Miraç için sünnet töreni yapıldı. Valilik makam aracının tahsis edildiği Miraç Tok, konvoyla Köse ilçesinde gezdirildi.

Giresun'da 22 Ağustos 2020'de etkili olan sağanakta, Tirebolu-Doğankent kara yolunun 12. kilometresinde menfezin çökmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tok'un oğlu Miraç Tok için Köse Kaymakamlığınca sünnet töreni düzenlendi.

VALİ TANRISEVER MAKAM ARACINI TAHSİS ETTİ

Valilik makam arabasının tahsis edildiği 7 yaşındaki Miraç, jandarma, polis, mehter takımı ve vatandaşların oluşturduğu konvoyla Köse ilçesinde gezdirildi.

Şehidin evine kadar süren konvoy sonrası dua edilerek Miraç Tok'a çeşitli hediyeler veridi.

JANDARMA, POLİS, MEHTER TAKIMI

Vali Alper Tanrısever, Köse halkının şehidine ve şehidin emanetine sahip çıktığını söyledi.

Şehidin eşi Hacer Tok ise devletin bir kez daha arkalarında olduğunu hissettiklerini, iyi ve kötü günlerinde yalnız bırakılmadıklarını, iyi günleri coşkuyla geçtiği için mutlu olduklarını söyledi.

Tok, "Hüznümüz çok farklı ama sevincimiz o yönde daha farklı. Allah razı olsun. İyi ki varlar. Kimseye muhtaç değiliz. Kimse böyle coşkulu bir tören yapamaz. Biz devletimiz sayesinde yaptık." ifadelerini kullandı.

Miraç Tok ise mutluluğunu dile getirerek, herkese teşekkür etti.

Sünnet törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, İl Emniyet Müdürü Taner Cömert, Köse Kaymakamı Hakan Öznay, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Giresun'un Doğankent ilçesinde 22 Ağustos 2020'de meydana gelen sel nedeniyle arama kurtarma faaliyetine katılmak için bölgeye hareket eden jandarma personelinin bulunduğu araç, Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde menfezin çökmesi sonucu dereye düşmüştü.

Yürütülen çalışmalar sonucu Uzman Çavuş Burak Tok'un naaşına ulaşılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri