Sözleşmeli erbaş ve erlerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesine yönelik yeni düzenlemenin uygulanması için harekete geçildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, kamu kurumlarına "6191 Sayılı Kanun Yerleştirme İşlemleri" konulu yazı göndererek yapılması gereken işlemleri bildirdi.
EN AZ 7 YIL HİZMET ŞARTI
6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle, sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak görevden ayrılan ve nitelik belgesi olumlu olanlara belirli şartlarla kamuya atanma imkanı getirildi.
Düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin ilgili mevzuatta yer alan sınav şartları dışındaki diğer koşulları taşıması gerekiyor.
Ayrıca adayların başvuru tarihi itibarıyla 41 yaşını doldurmamış olması şartı aranacak.
BU KADRO VE POZİSYONLARA ATANABİLECEKLER
Şartları taşıyan eski sözleşmeli erbaş ve erlerin atanabileceği kadro ve sözleşmeli pozisyonlar da belirlendi.
Buna göre; infaz ve koruma memuru, çarşı ve mahalle bekçisi, orman muhafaza memuru, idari gözetim personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, zabıta memuru, itfaiye eri, şoför ve destek personeli kadro ve pozisyonlarına atama yapılabilecek.
PERSONEL ALIMLARINDA YÜZDE 10 KONTENJAN
Kamu kurum ve kuruluşları, ilgili yıl gerçekleştirecekleri personel alımlarındaki toplam kontenjan ve atama izinlerinin yüzde 10'unu bu kapsamdaki sözleşmeli erbaş ve erlerin kamuya atanması amacıyla ayıracak.
Yüzde 10 kontenjan uygulaması, alım sayısının en az 10 olduğu personel alımlarında geçerli olacak.
Personel alımlarının aynı yıl içerisinde birden fazla dönemde yapılması halinde ise toplam alım sayısının 10'a ulaştığı alımdan itibaren kontenjan ayrılması gerekecek.
2026 İÇİN SON TARİH 31 ARALIK
2026 yılına ilişkin kamu kurumlarının bildirim süreci, düzenlemeyi içeren 7588 sayılı Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği 11 Temmuz 2026 tarihinden 31 Aralık 2026'ya kadar devam edecek.
2027 ve sonraki yıllarda ise kurumların ayırdıkları kontenjanları ilgili yılın aralık ayının son gününe kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirmesi gerekecek.
KONTENJANIN 4 KATI ADAY YERLEŞTİRİLECEK
Bakanlığa bildirilen kontenjanlara, takip eden yılın 1 Mart'ına kadar bildirilen kontenjan sayısının 4 katı aday yerleştirilecek.
Yerleştirilen adaylar, kontenjan bildiriminde bulunan kamu kurumları tarafından sözlü sınava tabi tutulacak.
Sözlü sınavda başarılı olan adaylara ilişkin bilgiler ilgili kurum tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile ilgisine göre İçişleri Bakanlığı veya Milli Savunma Bakanlığına bildirilecek.
EĞİTİM DÜZEYİNE GÖRE AYRI PLANLAMA
Bakanlık, kadrolara ilişkin nitelikler belirlenirken ilköğretim, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri için ayrı planlama yapılmasını istedi.
Aynı kadroya farklı öğrenim düzeylerinden personel alınacaksa her öğrenim düzeyi için ayrılan kontenjanın yüzde 10'unun sözleşmeli erbaş ve erlere ayrılması gerekecek.
Bildirimlerde KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan Nitelik Kod Kılavuzu'ndaki kodlardan yararlanılacak.
BAZI ATAMALAR HESABA DAHİL EDİLMEYECEK
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında kurumlar arası naklen yapılan atamalar, memurluktan çekilenlerin yeniden atanmaları ve emeklilerin yeniden hizmete alınmaları yüzde 10'luk kontenjan hesabına dahil edilmeyecek.
Belediyelerin diğer memur kadrolarından zabıta memurluğu ve itfaiye eri kadrolarına gerçekleştireceği atamalar da hesaplamanın dışında tutulacak.
BİLDİRİMLER ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK
Kamu idareleri kontenjan bildirimlerini Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bünyesindeki Kamu E-Uygulama Sistemi üzerinden gerçekleştirecek.
2026 yılının aralık ayında gerçekleştirilecek personel alımlarına ilişkin bildirimlerin de 31 Aralık 2026'ya kadar yapılması gerekecek. Bu kontenjanlara 2027 yılında yerleştirme gerçekleştirilecek.
Bakanlık ayrıca, 6191 sayılı Kanun kapsamında ayrılması gereken kontenjanların bildirilmemesi halinde doğabilecek yasal sorumluluğun ilgili kamu kurum veya kuruluşuna ait olacağını bildirdi.