Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, analiz ve saha çalışmaları kapsamında kent girişindeki uygulama noktasında bir taksiyi durdurdu. Araçta yolcu olarak bulunan C.T.’ye ait 2 valiz kontrol edildi.
Yapılan aramada, valizler içerisinde kıyma ve hamur yoğurma makineleri ile 2 ayakkabı üretim kalıbının içine gizlenmiş toplam 21 kilo 506 gram kaçak altın bulundu. Altınların, makine ve kalıpların içerisine özel olarak saklandığı tespit edildi.
ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan C.T., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kaçakçılıkla mücadele alanlarında yürütülen planlı ve kararlı çalışmalar, ilimizin huzur ve güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu operasyonları gerçekleştiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri personeline teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.