Van’ın Çatak ilçesinde meydana gelen toprak kayması, tandır evinin çökmesine neden oldu. Olayda bir kadın ile torunu yaralandı.
Cumhuriyet Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle oluşan toprak kayması sonucu tepenin yamacında bulunan tandır evi çöktü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin çalışması sonucu enkaz altından çıkarılan Haliya (54) ile torunu Bahtiyar Batur (6), ilk olarak Çatak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Olay yerinde güvenlik önlemi alan ekipler, bölgede inceleme yaptı. Toprak kaymasının nedenine ilişkin değerlendirmelerin sürdüğü öğrenildi.