TEKNOFEST Adana 2024’te KTO Karatay rüzgarı esti

TEKNOFEST’in paydaşı olarak, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi de Adana’da yerini aldı.

KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin en önemli etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST 2024’e paydaş üniversite olarak katıldı.

TEKNOFEST 2024 Adana’da KTO Karataylı öğrenciler, Akıllı Ulaşım Yarışmasında bu yıl ilk kez düzenlenen TEKNOFEST Şampiyonlar Liginde Üniversite ve Üzeri Seviyesinde 2.’lik derecesi elde ederek büyük bir başarıya imza attı. KTO Karatay Üniversitesi’nin standında; drone ve uçuş simülasyonları, yapay zekâ ile hücresel analiz deneyim alanı teknoloji meraklısı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Üniversitenin ilk günden itibaren yoğun ilgi gören standını, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ziyaret etti. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a, KTO Karataylı öğrencilerin geliştirdiği yenilikçi projeler, üniversitenin havacılık, mühendislik, teknoloji alanında yaptığı araştırma ve geliştirme faaliyetleri hakkında bilgi verdi. BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise uçuş simülasyonunu deneyimledi.

“TEKNOFEST GİBİ BÜYÜK BİR ORGANİZASYONDA YER ALMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Rektör Ortaç, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile görüşmesinde; “KTO Karatay Üniversitesi olarak, milli teknoloji hamlesine destek olmak adına öğrencilerimizi havacılık, mühendislik ve teknoloji odaklı çalışmalarda yer almaları için teşvik ediyor, en iyi şekilde eğitim almalarına özen gösteriyoruz. Üniversitemiz; özellikle Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü ile havacılık alanında, Akıllı Teknolojiler Merkezi’nde (AKİTEK) yürütülen çalışmalar ile mühendislik alanında tam donanımlı olarak öğrencilerine eğitim veriyor. Sektör ile gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri sayesinde, öğrencilerimiz sektördeki yenilikleri yakından takip ederek, bu gelişmelerin bir parçası olma şansı yakalıyor. Öğrencilerimiz, bu alanlarda yürüttüğümüz projelerde aktif rol alarak, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı buluyor. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz, Akıllı Ulaşım Yarışmasında Üniversite ve Üzeri Seviyesinde ikincilik derecesi elde etti, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. TEKNOFEST gibi büyük bir organizasyonda yer almaktan, vizyonumuzu daha geniş kitlelerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Teknoloji meraklılarına sunduğu yenilikçi projeleri, deneyim alanları ve öğrencilerinin almış olduğu ödül ile dikkat çeken KTO Karatay Üniversitesi, beş gün süren TEKNOFEST Adana’da öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Üniversite, milli teknoloji hamlesine destek olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürme kararlılığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri