Olay, Aydın’ın Efeler ilçesi Veysipaşa Mahallesi 1632 Sokak'ta yaşandı.
İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; apartmanın zemin katında yaşayan Emir Ayşe Şadan, gece yarısı çamaşır sermek için çıktığı balkonda mahsur kaldı.
Kendi çabaları ile uzun süre balkon kapısını açmaya çalışan yaşlı kadın, soğukta donmaktan korkunca gece yarısı bağırıp üst kattaki komşuları uyandırarak yardım istedi.
Yaşlı kadının yardım çağrılarını duyan komşuları 112 Acil Servis’i aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, evin balkonuna itfaiye aracı ile ulaşmanın mümkün olmadığını görünce bölgeye çilingir çağırdı.
Gece yarısı adrese gelen çilingir, evin arkasından da sürgülü olan kilitli demir kapısını uzun uğraşlar sonucu açarak kadını kurtardı.
Emir Ayşe Şadan, kendisini kurtarmak için seferber olan polis ekipleri ve komşularına teşekkür edip verdiği rahatsızlıktan dolayı da özür diledi.