İstanbul'da Meteorolojiden yapılan uyarıların ardından dün akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan ve gece saatlerinde kara dönen yağış etkisini sürdürüyor.
Anadolu Yakası'nda Beykoz, Ümraniye, Sancaktepe, Sultanbeyli ile Kartal ve Maltepe'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı sürüyor.
Avrupa Yakası'nda ise Sultangazi, Başakşehir ve Arnavutköy'de aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece'de gece yağan kar nedeniyle yol kenarlarında ve yeşillik alanlarda beyaz örtü oluştuğu gözlendi.
Öte yandan, hafta sonu olması nedeniyle trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, kar küreme araçları da tedbiren yol kenarlarında beklemeyi sürdürüyor.
BOLU
Ankara ile İstanbul arasında önemli geçiş güzergahlarından D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı, yoğun şekilde sürüyor.
Yolun ulaşıma kapanmaması için kara yolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.
Bölgede görev yapan trafik ekipleri ise sürücüleri kış lastiği olmayan araçlarla yola çıkmamaları, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyarıyor.
Ekipler ayrıca, yoğun kar yağışı nedeniyle yakın takip, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamaya yönelik sürücüleri ikaz ediyor.
VAN
Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 25 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.
Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
HAKKARİ
İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 köy ve 1 mezraya ulaşım sağlanamıyor.
Çığ riski nedeniyle bu yollarda çalışma yapamayan ekipler, bazı güzergahlarda genişletme çalışmalarını sürdürüyor.
Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri de Hakkari-Şırnak ve Hakkari-Çukurca kara yollarında çığ düşen noktalarda genişletme çalışması yaptı.
BİTLİS
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar yağışı nedeniyle 128 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.
Vatandaşların mağdur olmaması ve ulaşımda aksama yaşanmaması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kurtkan, kapalı köy yollarının en kısa sürede ulaşıma açılacağını kaydetti.
Kar yağışı ve soğuk havanın etkisini sürdürdüğü kentte, Belediye ve Karayolları ekipleri de kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
MUŞ
Kent genelinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle kırsal bölgelerde bulunan 134 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi ekipleri, yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
ERZURUM
Erzurum'da son günlerde aralıklarla etkili olan kar, yerini soğuk havaya bıraktı.
Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 11 derece ölçüldüğü kentte, aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar, kaldırımlar, park ve bahçeler ile araçların üzeri karla kaplandı.
Ev ve iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtlarının oluştuğu kentte, bazı ağaçların dallarında buzlanma meydana geldi.
ARDAHAN
Ardahan’da kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor.
Kentte soğuk nedeniyle buzlanma oluştu, etraf ve park halindeki araçlar karla kaplandı.
KARS
Kars'ta kar yağışı etkili oluyor. Kentte dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü.
Bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.
Kars Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri karla mücadele çalışması başlattı.
Sarıkamış ilçesinde üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.
Kar kalınlığı ilçede 85, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde 180 santimetreye ulaştı. Vatandaşlar ev ve iş yerleri önünde, arabaların üzerinde biriken karları temizledi. Bina çatılarında buz sarkıtları oluştu.
Hikmet Buğday, bu sene çok kar yağdığını belirterek, "Yaklaşık üç gündür aralıklarla kar yağıyor, her sabah arabalarımız üzerini temizlemeden çıkamıyoruz." dedi.
Akyaka ilçesinde de kar yağışı etkili oldu. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.
TUNCELİ
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
Tek katlı evlerin ve araçların kar altında kaldığı ilçede, zaman zaman elektrik kesintileri yaşanıyor.
Kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığı ilçede ekipler, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışma yapıyor.
EDİRNE
Aralıklarla kar geçişlerinin yaşandığı Edirne'de soğuk hava etkili oluyor. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü kentte, süs havuzları buz tuttu.
Vatandaşlar, bere, şapka ve şallarla soğuktan korunmaya çalıştı. Sabah saatlerinde hava sıcaklığı artmasına rağmen eksi değerlerin üzerine çıkamadı.
Sıcaklığın sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kentte soğuk havanın etkisini sürdürmesi bekleniyor.
TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da da soğuk hava etkili oluyor.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü kentte süs havuzları buz tuttu.
KIRKLARELİ
Kırklareli'nde de soğuk hava etkisini gösteriyor.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece ölçüldüğü kentte, soğuk hava dolayısıyla cadde ve sokaklarda sakinlik yaşanıyor.
SİVAS
İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, bölgede etkili olan kar ve tipi nedeniyle 517 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
Ekipler, yolların açılması için çalışma yürütüyor. Çalışmalarda, hastalık, doğum ve vefat gibi vakaların görüldüğü yerlere öncelik veriliyor. Görevliler, sürücülerden dikkatli olmalarını ve uyarılara riayet etmelerini istedi.