“Bir Koli Bir Mutluluk” sloganıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında oldular

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdüren Türk Kızılay Meram Şubesi, “Bir Koli Bir Mutluluk” sloganıyla çalışmalarına devam ediyor.

Türk Kızılayı Meram Şubesi gönüllülerinin hassas ve özverili çalışmaları ile Meram Belediyesi tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi 400 aileye, yardım kolileri ulaştırıldı.

“Bir Koli Mutluluk” sloganıyla başlatılan organizasyona destek olmak amacıyla AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici ve Zabıta Dairesi Başkanı Yavuz Kızılaslan katıldı.

AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, “Kızılayımıza böyle bir program düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Gençler bir ülkenin mimarisidir, geleceğidir. Böyle etkinliklerde yer alan Kızılay gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Konya'da değil dünyanın her yerinde afetlerde ve  acil durumlarda Kızılay’ımız olmaktadır. Bu da sizlerle beraber oluyor yani Kızılay gönüllülerimizle  beraber oluyor. Sizler bu işin içinde olmazsanız bu işin bir ehemmiyeti yok. O yüzden ben gençlerimizin hepsini teker teker yürekten kutluyorum ve onlara minnettar olduğumuzu iletiyorum. İyi ki varsınız Kızılay'ımız…” dedi.

İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici de, “Ben çocukluğumdan beri Kızılay olsun ve diğer Sivil Toplum Örgütleri olsun toplum içerisinde fakirin, mazlumun, ihtiyaç sahiplerinin yanında yer almasından dolayı ve bizlerin de öyle yetişmemizden dolayı çok mutluyum. Kızılay'ın böyle bir etkinliğinde bulunmaktan da ayrıca çok mutluyum. İnşallah bu hizmetler katlanarak devam eder. İhtiyaç sahibi olmayan bir toplum diliyorum. Pandemi döneminde temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken ailelere yardımcı olan bağışçılarımıza ve gönüllülerimize teşekkür eder, bu zor günlerin en yakın zamanda el birliğiyle bitmesini temenni ederim.”dedi.

Zabıta Dairesi Başkanı Yavuz Kızılaslan ise “Türk Kızılay Meram Şubesi bugün 400 haneye ulaştı, elhamdülillah. Tabiki gönüllülük esas, şiddetle tavsiye ediyorum. Pandemi sürecinde oluşan sıkıntıların bir an önce giderilmesi için daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, bağışçılara ve yardımlarını ulaştıran gönüllülere teşekkür ederim” dedi.

Kızılay Meram Şube Başkanı Mustafa Aydın da, “Organizasyonumuza destek olmak için katılan başta Yıldız Tosun, Cevdet İşbitirici ve Yavuz Kızılaslan’a ardından tüm şube üyeleri ve gönüllülerimize teşekkür ederim. Covid-19 un neden olduğu pandemi döneminde haftalardır süren sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından Kızılay Meram Şubesi olarak ilk günden itibaren temizlik ve hijyen malzemeleri ile temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında zorluk çeken hemşehrilerimize hayırseverlerden temin ettiğimiz yardımları gönüllülerimiz aracılığıyla ulaştırmaya çalıyoruz.” diye konuştu.

İyilik sensiz olmaz, sen de küçük bir iyilik yap, bu mutluluğa ortak ol” diyen katılımcılar tüm vatandaşları yardım organizasyonuna davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri