Hayattayken hayırseverliğiyle tanınıyordu, ölünce organlarıyla 3 hastaya umut oldu

Burdur’da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 61 yaşındaki Selvet Bilge’nin organları bağışlandı. Karaciğer Isparta’da, böbrekler ise Konya ve Antalya’da nakil bekleyen 3 hastaya nakledilecek. Hayırseverliğiyle tanınan Bilge’nin, hayattayken engelli bir anne ve babanın çocuklarına baktığı öğrenildi.

Burdur’da yaşayan 61 yaşındaki Selvet Bilge, 2 gün önce beyin kanaması rahatsızlığıyla Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde acil servise kaldırıldı.

Hastanede yapılan ilk müdahale sonrasında tedavi altına alınan Selvet Bilge’nin, 2 gün devam eden yaşam mücadelesi sonunda beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesinin izni alınarak tüm organlarının bağışlanmasına karar verilen Bilge için yapılan tetkikler sonucu karaciğer ve böbreklerinin bağışlanabileceği, yaşı dolayısıyla kalp ve akciğerinin uygun bulunmadığı tespit edildi.

Gece yarısı SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi ekibi hazırlanarak, hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren operasyonla Bilge’nin karaciğer ve böbrekleri alınarak, yeniden yaşama tutunmanın yolunu bekleyen hastalara gitmek üzere hazırlandı. Bilge’nin karaciğerinin, aynı hastanede nakil bekleyen bir hastaya nakledileceği belirtildi.

- AMBULANSLARLA KONYA VE ANTALYA'YA SEVK EDİLDİ

Bilge’nin böbrekleri ise Konya ve Antalya’da nakil bekleyen 2 hastaya nakledilmek üzere, 112 Acil Servis ambulansları ile yola çıktı.

- AİLESİ, HAYIRSEVERLİĞİNİ DEVAM ETTİRDİ

Organları bağışlanan Selvet Bilge’nin, engelli anne ve babanın çocuklarına doğduktan 6 yaşına kadar tüm masraflarını karşılayarak baktığı öğrenildi. Hayırsever olarak tanınan Bilge’nin beyin ölümünü sonrasında da ailesi, tüm organlarını bağışlayarak onun iyilikseverliğini devam ettirme kararı almış oldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri