Olay yeri...

Hüseyin Taşkıran

Üç hafta kalesinde gol görmeyen Denizlispor'u yenen Konyaspor,

Dört hafta olmasına rağmen gol dahi atamayan Göztepe'ye karşı koyamadı.

İstemedi, direnmedi, oynamadı, koşmadı, düşünmedi... KOCAMAN'ın da dediği gibi "başı boş ve rehavete kapılmış bir grup" izlenimi verdiler sahada. Serkan'ın emeklerine, taraftarın inancına, şehrin sevgisine ayıp ettiler.

Üstelik ikinci yarının başında 10 kişi kalmış rakibine karşı oynanan bir oyundu...

Göztepe 10 kişi oynadı ikinci yarıyı da, Konyaspor 11 kişi mi oynadı? Sayı olarak fazla olsak da ruh olarak 3 ya da 4 kişiydik maalesef.

Hiç mağlup olmayacak değiliz. Kaybedeceğiz elbet, ama bu mağlubiyet hiç yakışmadı. Mağlubiyet değil de oyun yakışmadı, performans yakışmadı.

Yazıma başlık, çizimime konu olan OLAY YERİ özetle böyleydi.

Konyaspor kimliğine yakışmayan bir oyun, bir boşvermişlik... Serkan'ın başarılı performansını yıktılar resmen.

Maç sonunda ise Aykut hocanın isyanı olay yerine bir neşterin sinyalini verdi. Milyonlar karşısına çıkıp o açıklamaları yapmak, utana sıkıla oyunu değerlendirmek, sonunda da özür dilemek zor olmuştur onun için. Eminim o da beklemiyordu böylesi bir maç olacağını.

Olay yerine indi, isimleri not etti ve bir müdahalenin gerektiğini doğrudan söyledi.

Peki nasıl bir müdahale olmalı?

Kadro derinliği kısıtlı olan takımına nasıl bir ayar vermeli Aykut hoca? Forma savaşına müdahale edip gelecek maç farklı kadro yapsa bu tutmayacak, mevcut kadro ile çıksa sütten ağzı iyi yandı... Ne yapsın bu adam?

İşte burada tam da yakın geçmiş geldi benim aklıma.

Kısır kadro ile başarıların yakalandığı, Avrupa semalarına açılan kartal geldi. Patron aynı, oyuncuların geneli aynı, yeniler ise tam da Aykut hocanın tarzı. O sebeple yapacağı müdahale ne olursa olsun, nasıl olursa olsun tutacaktır.

Gelin bu maçı unutalım. Başta Serkan olmak üzere oyuncularımıza sahip çıkalım. En önemlisi Kocaman ve ekibine güvenelim. Çünkü bu şehir başarıya muhtaç ve bizi başarıya götürecek birileri var...

Son olarak; "Yiğidi öldür hakkını yeme" derler. Biz haklarını yemeyelim, Göztepe güzel oynadı ve hakkettiği puanı aldı. Serkan olmasa farka bile giderdi maç. Tebrik edelim, haklarını yemeyelim.

Yemeyelim ama onlar da bizim hakkımızı yemesinler.

Her İzmir deplasmanında taraftarımıza yapılan muamele artık art niyet olduğunu düşündürüyor bizlere. Emniyetin tavrı, Stadyuma girişte yaşananlar, ilk yarı sonlarına doğru alınan taraftarlarımız...

Yine hakkımızı yediler ve buna cevap verilmeli. Ne gördüysek o yapılmalı artık.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.