Konyaspor üzerine koymalı!

M. Doğukan Akbıyık

Milli aranın ardından Konyaspor’un Samsunspor karşısında sergilediği performans, hem sevindirici hem de düşündürücü...

İlk yarıdaki oyunun kalitesi ve takımın mücadeleci ruhu, doğru yolda olunduğuna dair işaretler verirken, ikinci yarıdaki geri çekilme ve skoru koruma refleksi, Konyaspor’un halen gelişmesi gereken yönleri olduğunu gösteriyor.

Öncelikle şunu kabul etmeliyiz ki, sezon başından beri korkumuz olan defans zafiyeti bu maçta görülmedi. Özellikle yeni transferlerden Bazoer’in performansı beğenildi. Burada kaleci Slovik’e ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Kritik anlarda yaptığı kurtarışlar galibiyetin anahtarı oldu. %100 gol pozisyonlarını önleyerek maçın kaderini değiştirdi ve 3 puan almamızda önemli rol oynadı.

İlk yarıda Konyaspor, hücumda çoğalan ve organize bir şekilde pozisyon bulan bir takım olarak sahadaydı. Bu, teknik heyetin milli arada yaptığı çalışmaların meyve verdiğini gösteriyor. Fakat maçın 65. dakikasından sonra takımın savunma ağırlıklı bir oyuna dönmesi, aslında hâlâ gelişmesi gereken bir noktamız olduğunun en net göstergesi. Skoru koruma refleksi, her takımda doğal olarak gelişir; fakat her zaman sonuç vermeyebilir. Nihayetinde son dakikalarda hop oturup hop kalktık. Allah’tan Samsun bulduğu fırsatları değerlendiremedi.

Teknik ekip, transfer edilen oyunculardan bir takım oluşturmak konusunda önemli bir sorumluluğa sahip. Yapılan transferlerin kalitesi, Konyaspor’un daha da güçlenmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Ancak henüz tam anlamıyla sahada yer bulamayan bu yeni oyuncuların başarılı olup olmayacağı hususunda bir şey söylemek mümkün değil. Maçın son dakikalarında görev alan oyuncular hakkında fikir sahibi olabilmemiz için birkaç hafta sabretmemiz gerekiyor.

Pedrinho duran toplardaki başarısını aktif oyunda da gösterdi. Konyaspor’un bu sezon yıldızı parlayacak oyuncusu olacak gibi. Umut Nayır ise bu maçda beklentimizi karşılayamadı. Milli takım yorgunluğuna verelim.

Ali Çamdalı’ya yapılan eleştiriler bu maçla birlikte azaldı. Sezon başında savunmadaki zaaflarımız Çamdalı’yı eleştirmemize neden olmuştu. Çamdalı eleştirileri dikkate almış görünüyor. Defansa odaklandığı açık seçik belli oluyor. Bu maçı ele aldığımızda çözüme dönük olumlu işaretler aldığımızı söyleyebilirim. Bundan sonra artık sadece defans değil, orta saha ve ileri ucu da dikkate alarak kompakt bir takım oluşturmak gerekiyor. Samsunspor’u ölçü almak doğru olmaz, zira Samsun bundan önceki almış olduğu 6 puanı ligin zayıf takımları olan Gaziantep ve Hatay’dan aldı.

Gerçek ölçü haftaya oynayacağımız Sivasspor olabilir. Zira hem bizimle aynı puanda hem de Samsun’a göre daha derli toplu…

Sonuç olarak, Samsun deplasmanında alınan 3 puan hem moral hem de futbol adına çok değerli. Bu galibiyet, Konyaspor’un doğru yolda olduğunu gösteriyor. Üzerine koyarak yola devam etmesi gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.