Dün neredeysem bugün de ordayım!

Ramazan Danış

Bu yazım kısa ve öz olacak bir o kadar da net olacak.

Bu köşemde daha önce Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan adaylarına seslenmiştim. Emek ve emekçinin yanında olduğumu belirten (Pankobirlikte Hangi Tarafım) yazımda dile getirdiğim. Çalışanlarımıza yönelik başkan adaylarının vaatlerine dikkat çekmek üzere 3 talepte bulunmuş idim.

Bunlar sırası ile (konut ve barınmaya yönelik ne gibi bir çalışma yapacakları), (müteahhit, kadrolu çalışan ayrımın sonlandırılması eşit işe eşit maaş ) , (Bayan çalışanlar için kreş hizmeti verilmesi).

Bahsettiğim konuları sadece yazılarımda bırakmadım ve adayların seçim bürolarında da dile getirdim.

Net ve açık açık sorduğum yukarıdaki taleplerime (KADRO VE KONUT) kısmen seçim bürosu açılışında değinmiş olsa da asıl sözünü Recep KONUK Cihanbeyli’den verdi. Verdi vermesine ama yine eksik kaldı. Çalışma hayatının ve Sosyal hayatlarının olmazsa olmazı Annelik yapmanın zorluğu Kadınlarımızın üzerinde yük ve hep üstlerinde olacak. Bunu gidermenin yolu ise kolaylık sağlamak. Biliyorum ki bir çok Anne sırf bu yüzden işlerinden ayrılmak zorunda kalmakta geri dönüşleri ise imkansız denecek kadar zor olmaktadır. Kreş konusu bu kadar zor olmasa gerek çalışanların sosyal haklarının yanında bu talebimiz de olmazsa olmaz. Tüm başkan adaylarına sesleniyorum, sizler için, fabrikalar için gecesini gündüzüne katan çalışanlarınızdan bu isteklerini çok görmeyin. 27 Temmuz dan sonra da seçilecek başkan adaylarımızdan en büyük isteklerden biri de işten ayrılmak ya da atılmak zorunda kalanların içlerinde haksızlığa maruz kalmış olanların olduğu söylenmekte. Tarafsız Bir komisyon kurularak iddaa edilen hususların varlığı araştırılsın. Gerçekte var ise bir mağduriyet giderilsin nihayetinde üst kademedekiler altında çalıştırdıklarından haberi olmayabilir. Anlayışla karşılarım. Kibirden arınmış tamamen RIZA-İ BARİ halisane niyetle dile getiriyorum. Kimse bir tarafa çekmesin. Çalışanların yanında olduğumu bildiriyorum. Son olarak tüm adaylara başarılar diliyorum. Dünde çalışanların yanındayım bugün de...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.