Recep Konuk’un Hac Fıkrası

Ramazan Danış

Günün en komik olayı

Not: ‘’Kardeşimin ticarethanesi ile Recep KONUK’un iş yeri yan yana denecek kadar yakın.’’

Dün cep telefonumdan kardeşim aradı. Hoşbeş ettikten sonra bana,

Kardeşim: ‘’Abi Recep Konuk’a bir ziyarete gidelim.’’ dedi.

Ben de - ticareti var sandım - Gitmeye gidelim de ziyaretin sebebi ne abim dedim.

Kardeşim: ‘’Sanırım hacdan dönmüş, hac mübareğine sürekli gruplar halinde ziyaretçi gelip gidiyor. Benim güvenlikçileri görenler Recep başkanın yeri neresi, diye sorup duruyorlar.

Ben de başladım gülmeye. İlahi abim sen de eski başbakanlardan Tansu ÇİLLER’in ‘’Bu sene de hac, Kurban Bayramı’na denk geldi’’ dediği gibi bir söz söyledin. Niyetli misin yoksa? dedim. Evet, niyetliyim, dedi. Kardeşim şeker hastası olmasına rağmen her perşembe oruç tutar, orucun etkisi altında durumun farkına varamamış.

-Burası düğün salonu değil, TÜRBE de olmadığına göre Peki bu insanlar niye geliyorlar? diye sorunca

Son kez annesi rahmetlinin cenazesinden bu yana görüşme fırsatımız olmayan Recep Konuk’u (siyasi anlamda) kısmen tanıyanlardan biriyim. Buna dayanarak. Çiftçilerin Süleyman Demirel’e ithafen KURTAR BİZİ BABAAA demenin güncel halini kullanıp Pankobirlik için BAŞKAN ADAYLIĞINA İKNA OL ziyaretidir, başka ne olacak abim. Dedim

Kardeşim: Peki aday mı?

Ben: - iyi dinle o zaman Rabbim öncelikle bugün tuttuğun orucunu kabul etsin. 20 EKİM 2021 tarihinde Recep Konuk’u bir de benden dinleyin başlıklı köşe yazımda dedim ki öncelikle iyi bir dinleyici, detaylı bir not alıcı, sözlerini seçerek konuşan bir hatip. Kendini ziyarete gelenlerin eteklerindeki taşların rengine ve şekline bakar. Bu teklifi yapanların öne sürdükleri argümanlarını iyi dinler Haram-i niyette kendi çıkarını düşünen birileri ise elinin tersi ile iter. Yapılan teklif niyeti Hakkan-i ise fabrikaların ve çiftçilerin çıkarlarını savunan argümanlarsa taşın altına elini değil gövdesini koyar. Bu ziyaret esnasında çiftçiler Recep KONUK’a bağlılıklarını bildirme niyetlerini ortaya koyuyorlar mı ne diyorlar bilemem ama bir varsayım üzerinden gidersek en tepe noktasından hazırlan işareti alsa dahi Recep KONUK kesinlikle ben adayım demez. Sebebi ise ortada fol yok yumurta yokken yanındayız diyenler ile açıklama yapıldıktan sonra yanındayız diyen bir olur mu karakter bakımından ona bakar. Yola çıktıklarını yoldakiler ile değiştirmemek için bir kenara yazıyordur. Kulağı delik olan ile safihane olanı bilir.

Lakin Recep Konuk aksiyon adamıdır. Bilmem hatırlar mısın RECEP KONUK BIRAKMA BİZİ’’ diye eylem yapmıştı çiftçiler. Tüm siyasileri telefon ve mesaj yağmuruna tutmuşlardı ve talepleri lütfen Recep başkanı ikna edin Bizim başkanımız olarak kalsın diye. O dönem kalmıştı.

Gelelim şimdi ki zamana, İKNA OL, BAŞKANIMIZ OL diyenlerin. İddia ettikleri Argümanlar gerçek mi iftiramı, kongrelerde dile getirildi mi siyasilere iletildi mi? Araştırır ve söylemlerine dikkat eder. Bir koltuk için ne yöneticileri karalar ne de gözbebeğimiz fabrikalar ile çiftçiler zarar görsün istemez. Başkanlığı bıraktığı 2021 seçimlerinde Traktörleri ile fabrikaya gelip başımızdan ayrılma diyenlere şöyle bir cümle kurmuştu. ‘’kıymetli çiftçi üretici nasırlı elleri ile alnının terini silen hemşehrilerim ben bir yere gitmiyorum aynı otobüsteyiz sadece otobüste kaptan yanında ki muavin koltuğunda oturup dinleneceğim. İstikametimiz üzerinde bana ihtiyaç olduğunu sezinlersem sevk ve idare için direksiyona hemen geçerim." dedi.

Artık mola yerine kadar mı dinlenecek (normal seçim zamanına kadar) ya da çiftçiler mevcut kaptana sağa çek sağında oturan geçsin direksiyona mı derler bilemeyiz. Yakın zaman da üreticiler şunu yapacaktır mevcut yönetim başarılı ise onlar adına ya da en çok sevdiği ve ya başkan olmasını istediği kişiyi legal eylemler ile kamuoyuna duyururlar biz de bakıp göreceğiz. Bu tip seçimler de Recep KONUK başkan adaylığı düşünmüyorum falan derse de başta ben inanmam. çünkü güçlü kaynaklarım ve bağlantılarım Recep KONUK başkanın bazı merkezlerce görüşmek üzere davet aldığını duydum Ancak şunu iyi bil bu sene de hac kurbana denk geldi. :) Kardeşim yorumu sana bırakıyorum dedim.

Aslında Sosyal medyam da kardeşimin HAC yanılgısını tiye alıp paylaşım yapayım derken Hamdi BAĞCI kardeşimin yazısını okudum. Birçok ismin adaylığı düşündüğünü okuyunca Yazıyı köşeme taşıyayım istedim.

Oysa mevcut yönetim ilk gün olduğu gibi hala omuz omuza, küsmeden kavga etmeden büyük bir dayanışma içindeler. Memleketimiz adına bazen bir büro da bazen bir beyaz eşyacı dükkanın da bazen de yoğun katılımlı salonlarda istişareler yapmaktalar. Son yerel seçimlerde olduğu gibi hepsi Çiftçiden aldıkları gücü şahsi çıkarları için harcamadılar tarafsızlıklarını koruyarak her siyasi görüşe eşit mesafede durdular. Ramazan ERKOYUNCU başkan Kadrosunu güçlendirmek adına ( İTTİFAKTA Çumra MHP’ye verilmese idi bir beş yıl daha hizmetini beklediğimiz) son olarak Hukuk adamı Recep CANDAN beyefendiyi dahil etmekle ve de İcra kurulu gibi en yetkin yerde görevlendirmesi ile vefalı olduğunu gösterdi. Görev süresince başarılı projelerle Çumra’mızda bir çok hizmete imza atmış, bir çok yenilikle Çumralıları buluşturmuş, küskünleri barıştırmış birlik beraberliğin yanında dayanışmayı sağlamış borçla devraldığı belediyeyi milim gayrimenkul satmadan, gelecek kaygısı düşünmeyip personellerle doldurmadan emanete sahip çıkıp ağzına kadar dolu kasayı gelen yöneticiye teslim etmenin haklı gururu yanında edindiği tecrübelerinden çiftçi lehine istifade ettirme gayreti de takdiri haketmektedir. Memleketimiz hayrına bir çivi çakan herkesten Allah razı olsun. Amel defterleri kıyamete kadar açık kalsın.

Not: Sis perdesi aralandıkça konu ile ilgili daha çok yazı yazarız şimdilik bu kadar. Gözbebeğim KONTV’nin 32. Yaşını da bu vesile ile tebrik ediyorum daha nice yaşlara dua ve temenni mi iletiyorum. İnternet haber yayıncılığında zirvedeki yerini koruyarak Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ tarafından ödüllendirilen HABER DAİRESİ'nin tüm çalışanlarını da yürekten kutluyorum.

Yarın idrak edeceğimiz arife günü ile sonrasında nasibimiz olan Kurban Bayramınız hayırlara vesile olsun. Selametle…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.