Seydişehir Belediyesi doğa ve yeşili koruyor

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için yeşili koruyacaklarını belirtti.

Seydişehir Belediyesi doğa ve yeşili koruyor

Ekolojik dengenin bozulması ile çevresel değerlerin de kaybolmaya yüz tuttuğunu kaydeden Mehmet Tutal, "Gelecek nesillerimize yeşil bir çevre bırakmak için doğaya ihanet etmeden, yeşili korumalıyız." dedi. 

İnsanoğlunun hava, su ve toprağı kirlettiğini, bu nedenle görev ve sorumlulukların bilmeleri gerektiğini dile getiren Tutal, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre için duyarlı olmak gerektiğini altını çizdi.

Sıfır atık projesi ve çevre temizliğiyle Konya'nın ilçeleri arasında ilk sıralarda yer aldıklarını savunan Tutal, "Çevre için sağlık ve oksijen depolama alanları, yeni park, bahçe, oyun alanları, mesire ve piknik alanlarımızı oluşturmaya devam ediyoruz. Pandemi sürecinde insanların evlerinde kalmaları ile ilçemizdeki mesire alanlarımız yeniden hayat buldu. Hemşehrilerimden istirhamım yeşili ve doğayı korumaları. Belediye olarak biz yeşil alanlarımızın çevre düzenlemesi ve bakımı noktasında gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Çevre bilinci her ferdin kendi kazanması gereken bir eğitimdir. Çünkü insan doğadan ve tabiattan uzaklaştıkça kendine de yabancılaşıyor." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.