Şifa bulmak için Tuz Gölü'ne geliyorlar

İç Anadolu Bölgesinde Ankara, Konya ve Aksaray illeri sınırlarında yer alan Tuz Gölü, çeşitli rahatsızlıkları bulunan yerli ve yabancı birçok kişinin uğrak yeri oluyor.

Şifa bulmak için Tuz Gölü'ne geliyorlar

Tuz Gölü, çeşitli rahatsızlıkları olan kişilerin şifa bulmak için uğrak yerlerinden biri haline geldi.

Göle gelenler arasında yer alan Hacı Osman Cömert “Ağrıya, sızıya, ayak üşümesine iyi oluyor. Geçen sene geldim, bu sene de geldim. Her yıl 1-2 kez geliyoruz. Faydası olmasa bu kadar insan gelmez” dedi. 

İsveç’te yaşayan gurbetçi bir vatandaş ise “İsveç’te duyduk şifalı olduğunu, ailecek geldik. Şu anda milletle beraber o şifayı bulmak için geliyoruz. Ayak kokuları, mantar gibi daha benzeri hastalıklar için çok güzel şifa olduğunu duyduk. İnşallah bizlere şifa olur. Şu anda keyfini çıkartıyoruz” şeklinde konuştu. 

Tekerlekli sandalye ile gelen yaşlı bir vatandaş da “Ayaklarımız ağrıyor, mantar var, romatizma ağrıları var, çeşitli ağrılar var. Çok faydalı olduğunu söylediler. Şifalı olduğunu söylediler. Biz de derman aramak için buraya geldik. İnşallah burada bir şifa, derman buluruz diye geldik. Cenab-ı Allah herkesin derdine derman versin, bu bir sebep olsun. Derdimize çare aramak için geldik. Ağrımızı, sızımızı inşallah giderir, faydası olur da hepimiz şifa buluruz” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.