SİHA’lar Esed’in 3 generalini vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'den gelen şehit haberlerinin ardından bölgede topçu ve SİHA'larla düzenlediği saldırılarda Esed’in 3 generali ile bir kurmay albayının da vurulduğu öğrenildi.

SİHA’lar Esed’in 3 generalini vurdu

İdlib'de Türk askerine yönelik gerçekleştirilen ve 34 askerin şehit olduğu saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye yönelik operasyonları devam ediyor.

Son 2 günde yapılan saldırıların ardından rejimin 2100'ün üzerinde asker kaybettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanırken, alandan gelen bilgilere göre; ölen rejim askerleri içerisinde 1 tümgeneral, 2 tuğgeneral ve 1 kurmay albay da bulunuyor.

Öldürülen subayların isimlerinin Tümgeneral Burhan Rahmun, Tuğgeneral İsmail Ali, Tuğgeneral Mazen Frwati ve Kurmay Albay Muhammed Hammud olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan İdlib'de yapılan operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, "Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; ateş altına alınan rejim hedeflerinden 8 tank, 4 zırhlı muharebe aracı, 5 obüs ve 2 çok namlulu roketatarın imha edildiği, 56 rejim unsurunun da etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada 2100'ün rejim unsurunun yanı sıra, rejim kuvvetlerinin kimyasal silah üretimi yaptığı 7 deponun da vurulduğunu açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.