Silah operasyonunda yakalanan şüpheliye 550 bin lira ceza!

Denizli’de silah deposuna düzenlenen ve izinsiz üretilmiş 787 tüfeğin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan, ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılan şüpheliye 550 bin 900 lira para cezası kesildi. Silahların Konya’daki bir kaçak atölyede üretildiği iddia ediliyor.

Silah operasyonunda yakalanan şüpheliye 550 bin lira ceza!

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentten Türkiye'nin farklı illerine yasa dışı yollarla silah satıldığını belirledi. Çalışma başlatan ekiplerin teknik ve fiziki takibinin ardından Sarayköy ilçesinde bulunan depoya, operasyon düzenlendi. Depoda yapılan aramalarda; izinsiz üretilmiş 787 tüfek ele geçirildi. Operasyonda sevkiyat öncesi depoda yakalanan A.Ö, gözaltına alındı. Ele geçirilen tüfeklere de el koyuldu.

Tüfeklerin internet üzerinden satışının yapıldığı, kargoyla adreslere gönderildiği, kapıda ödeme sistemi ile ücretlerin alındığı tespit edildi. Satışı yapılan tüfeklerin, kargoda, otomotiv parçası olarak beyan edildiği ortaya çıktı.

- TÜFEKLERİN KONYA'DA ÜRETİLDİĞİ İDDİASI

Savcılık talimatıyla serbest bırakılan şüpheli A.Ö'nün ifadesinde, tüfekleri Konya'da bulunan kaçak atölyede yaptırdığını, 700 liradan başlayan fiyatlarla internet ortamında av yapan kişilere sattığını söylediği iddia edildi.

Polisler tarafından A.Ö'ye, depoda ele geçirilen her bir tüfek için 700'er lira olmak üzere toplam 550 bin 900 liralık para cezası uygulandı.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.