Konya Milletvekili Gülay Samancı’dan İBB’nin skandal Şeb-i Arus programına sert tepki: ''Kirli ellerinizi çekin''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği skandal Şeb-i Arus töreninde mevlevi ayininin kadın ve erkekler tarafından birlikte icra edilmesi ve Kuran’ı Kerim'in Türkçe okutulmasına Konya Milletvekili Gülay Samancı'dan sert tepki geldi.

Konya Milletvekili Gülay Samancı’dan İBB’nin skandal Şeb-i Arus programına sert tepki: ''Kirli ellerinizi çekin''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi skandal bir Şeb-i Arus töreni düzenledi. Etkinlikte mevlevi ayininin kadın ve erkekler tarafından birlikte icra edilmesi ve Kuran’ı Kerim'in Türkçe okutulmasına AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı'dan sert tepki geldi. Samancı ''İnsanların inanışları ve manevi değerlerinin üzerinden kirli ellerinizi çekin'' ifadelerini kullandı. 

gulaysamanci-icerik.jpg

Sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Samancı şunları kaydetti:

''İBB'nin düzenlediği sözde Şeb-i Arus etkinliğinde mevlevîliğin bin yılı aşkın geleneklerine aykırı bir şekilde kadın-erkek bir arada semâ ayin-i şerifi yapılması, Kur'an-ı Kerim Aşr-ı Şerif'inin ve girişteki naat kısmının usule aykırı olarak Türkçe okunması, İBB Başkanının ve CHP'nin dinimizi yıpratmaya yönelik eski özlemlerinin canlandığını gösteriyor. Zamanında ezanı Türkçe okutma ile düştükleri gafleti tekrarlayarak din üzerindeki emellerini her fırsatta hayata geçirmeye çalışıyorlar. İnsanların inanışları ve manevi değerlerinin üzerinden kirli ellerinizi çekin!''

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum