Milletvekili Etyemez: Kadınlarımız, hedeflerimizi gerçekleştirmede en büyük güvencemizdir

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dinimiz İslam’ın her daim yücelttiği kadınlarımızın elinin değdiği tüm işler başarıyla sonuçlanmıştır.' dedi.

Milletvekili Etyemez: Kadınlarımız, hedeflerimizi gerçekleştirmede en büyük güvencemizdir

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla girdiği her yeri güzelleştiren, daha yaşanabilir hale getiren tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını belirtti. 

KAZANIMLARDA KADINLARIN EMEĞİ BULUNMAKTADIR 

Tarihin kadınların başarıları ve fedakarlıklarıyla örüldüğünü ifade eden Milletvekili Etyemez, tüm alanlarda ve tüm ortamlarda kadın elinin değdiği tüm işlerin başarı ile sonuçlandığını söyledi. Kadınların ailenin ve toplumsal hayatın temel direği olduğunu vurgulayan Halil Etyemez, “Dinimiz İslam'da kadın her daim yüceltilmiştir. Cennet annelerin ayakları altındadır. Ülkemizin tüm kazanımlarında kadınlarımızın emeği, katkısı, alın teri bulunmaktadır. Kadınlarımız bir yandan aile içinde fedakarlıkta bulunurken, hizmetleriyle de ülkemize değer katmaktadır. 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminde de olduğu gibi geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, özgüveni yüksek kadınlarımız, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi gerçekleştirmede en büyük güvencelerimizden birisidir.” dedi. 

KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK 

AK Parti olarak her alanda kadınları hak ettikleri yere getirmenin gayreti içinde olduklarının altını çizen Etyemez, kadınların hakları ve refahı için birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Yapılan anayasa değişikliği ile kadınlara pozitif ayrımcılık getirdiklerini hatırlatan Etyemez, “Her daim kadına karşı şiddet ile mücadelede sıfır tolerans ilkesini gözettik. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 2012 yılında Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu çıkardık. 2016-2020 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3. Ulusal Eylem Planını uygulamaya geçirirken, 2021-2025 yıllarını kapsayacak 4. Ulusal Eylem Planı için hazırlıklarımız devam ediyor. Akıllı telefonlarda kullanılabilecek Kadın Acil Destek İhbar Sistemi uygulamasını hayata geçirdik. Başörtüsü yüzünden eğitim özgürlüğü kısıtlanmış, ayrımcılığa uğramış kadınlarımızın eğitim ve çalışma haklarını kullanabilmelerini mümkün hale getirdik. Kadınlarımızın eğitimde, sağlıkta, çalışma hayatında, karar alma mekanizmalarında aktif rol üstlenmeleri için çalıştık. 2002 yılında yüzde 79,9 olan kadın okuryazarlık oranımızı yüzde 94’ün üzerine yükselttik. Kadın çalışanlarımız için sigorta prim indirimi, doğum izni, süt izni, büyükanne maaşı gibi birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. Kadınlarımızın karar alma mekanizmalarına etkin katılımlarını sağladık. AK Parti'mizde 54 kadın milletvekili, kabinede 2 kadın bakanımız bulunmaktadır. Kamudaki toplam istihdamın yaklaşık yüzde 40’ı, öğretmenlerin yüzde 60'ından fazlası, üniversitelerdeki akademik kadrolar ile adli ve idari yargıda görev yapan hakimlerin yarıya yakını kadınlardan oluşmaktadır.” diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.