Milletvekili Etyemez: Türkiye olarak Bosnalı ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin daima yanındayız

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez "Türkiye olarak, daima Bosnalı kardeşlerimizin, Azerbaycanlı kardeşlerimizin ve dünyadaki tüm mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

Milletvekili Etyemez: Türkiye olarak Bosnalı ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin daima yanındayız

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i vefatının 17. sene-i devriyesinde rahmet ve duayla anan Milletvekili Halil Etyemez, Aliya İzzetbegoviç’in halkı için verdiği mücadelesine, cesaretine, bilgeliğine ve sarsılmaz imanına hep birlikte şahitlik ettiklerini belirtti. Milletvekili Etyemez, İzzetbegoviç’in tarihe damga vurmuş bir şahsiyet olarak tefekkürüne, aksiyonuna ve eylem adamı kimliğine daha yakından bakılması ve anlamaya çalışılması gerektiğini söyledi. Aliya İzzetbegoviç’in sadece bir siyasetçi olmadığını kaydeden Halil Etyemez, “Aliya İzzetbegoviç, Müslüman olduğu için zindana atılan bir mütefekkirdir. İslam dünyasının dertlerini kendine dert edinen aksiyon adamıdır. Savaştan daha çok barışı önceleyen bir komutandır. İyi bir insan olmadan iyi bir Müslüman olunamayacağını hayatında yaşayan bilgedir. Halkıyla bütünleşmiş, bütün halkların barışından yana olan bir devlet adamıdır.” dedi. 

"BOSNA HALKI ALİYA İZZETBEGOVİÇ SAYESİNDE İSTİKLALİNİ KAZANDI"

İzzetbegoviç’in, ‘Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir.’ uyarısının zihinlere kazınması gerektiğini vurgulayan Etyemez, “Bir fikir ve aksiyon adamı olan Aliya İzzetbegoviç, bereketli ömründe Batı’nın fikri, siyasi ve kültürel hücumu karşısında İslam dünyasının nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğinin canlı temsili olmuştur. Avrupa’nın tek dişi kalmış canavar benzetmesini bütün yönleriyle ortaya çıkarmış, Mehmet Akif Ersoy’un ne kadar haklı olduğunu bizlere göstermiştir. Bosnalıları, yaşadıkları her türlü acıya karşı ayakta tutan 'Bilge Lideri' tanımak, inandığı ve yaşadığı değerleri her çağa taşımak, hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Avrupa'nın ortasında yok olmayla karşı karşıya kalan Bosna halkı, O’nun bilgeliği, savaşta dahi ahlaklı liderliği, askeri dehası ve medeniyet tasavvuru sayesinde zorlukları aşmış, yaşama inancını ve istiklalini kazanmıştır.” Diye konuştu. 

"TÜRKİYE BOSNALI KARDEŞLERİNİN YANINDADIR"

İzzetbegoviç’in ‘Her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.’ sözünü hatırlatan Halil Etyemez, Türkiye’nin Bosna için hiçbir zaman sessiz kalmadığını, her daim Bosnalıların yanında olmaya devam edeceğini kaydetti. Etyemez, “1995 yılında Birleşmiş Milletlerin güvenli bölge ilan ettiği Srebrenitsa'da, Birleşmiş Milletler Koruma Gücü askerlerinin gözlerinin önünde gerçekleştirilen soykırımı, insanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biri olarak gören Türkiye, bu soykırıma en büyük tepkiyi koymuştur. Aliya İzzetbegoviç, vefatından bir gün önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede “Siz Evlad-ı Fatihansınız. Onun için buralar size emanet. O emaneti koruyun” demiştir. Türkiye olarak her daim Bosnalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

"ERMENİSTAN’IN VAHŞETİNE SESSİZ KALMAK İNSANLIK SUÇUDUR" 

Konuşmasında Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivillere yaptığı saldırılara da değinen Etyemez, “Savaş suçu işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan, yapılan her ateşkesi sivillere saldırarak bozmuştur. Azerbaycan’da kadın, çocuk, yaşlı demeden masum sivilleri vurarak kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ermenistan, tıpkı 1992’de Hocalı’da yaptığı katliam gibi yine cinayetlerine devam etmektedir. Bu vahşete sessiz ve seyirci kalmak insanlık suçudur. Merhum Cemil Meriç’in ifadesi ile ‘Cinayete ses çıkarmayan, caninin suç ortağıdır.’ Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, dün olduğu gibi bugün de yarın da daima Bosnalı kardeşlerimizin, Azerbaycanlı kardeşlerimizin ve dünyadaki tüm mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.