Sokak müzisyenleri Konya'da bu caddeyi mesken tuttu

Sanat, kendini sokakta da gösteriyor. Önceleri İstanbul, Ankara ve İzmir'deki meşhur caddelerde sıkça görülen sokak müzisyenlerinin sayısında son yıllarda Konya'da da artış yaşandı. Kazım Karabekir Caddesi sokak müzisyenlerinin mesken tuttuğu bir alan haline geldi. 

Sokak müzisyenleri özellikle büyük kentlerdeki hareketliliğe melodi katarak meşhur caddeleri renklendiriyor. Türkiye'nin üç büyük şehri olan İstanbul, Ankara ve İzmir'de sıkça rastlanan sokak müzisyenleri İstiklal, Alsancak Kıbrıs Şehitleri ve Tunalı Hilmi Caddeleri ile özdeşleşti. 

Konya'da da sokak şarkıcıların sayısında son dönemde gözle görülür bir artış yaşandı. Toplam 5 üniversitesi ile öğrenci kenti haline gelen şehirde, müziğe olan yetenekleriyle hem eğlenmek hem de harçlıklarını çıkarmak isteyen gençler, trafiğe kapalı olan Kazım Karabekir Caddesini mesken tuttu. 

Hafta sonu hareketliliğin arttığı caddede müzik yapan bir grup genç, Karadeniz tınılarıyla ilgi odağı oldu. Vatandaşlar seslendirilen şarkıları ilgiyle dinledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.