Son 3 günde entübe ve yoğun bakım hasta sayısı da artan Konya’da son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü açıklamasında son 3 günde entübe ve yoğun bakım hasta sayısı en yüksek illeri sıraladı. Her iki listede de Konya ilk 5’in içinde yer aldı. Peki, son güncellemelere göre koronavirüs yoğunluk haritası nasıl şekillendi? İşte Konya’da son durum…

Son 3 günde entübe ve yoğun bakım hasta sayısı da artan Konya’da son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hem günlük açıklamalarında hem de her hafta toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantıları sonrasında vaka sayıları artan illere dikkat çekiyor ve uyarılarını yeniliyor.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

12 Temmuz tarihinde açıklanan 24 saatlik verilere göre; 1012 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 212 bin 993'e yükseldi. 19 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam vefat sayısı ise 5 bin 363 oldu. Tedavisi tamamlanan 1298 hasta ise taburcu oldu. Böylece toplam iyileşen hasta sayısı 194 bin 515’e yükseldi.

SAYININ EN YÜKSEK OLDUĞU 5 İLİ PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12 Temmuz tarihli koronavirüs vakalarını açıkladığı paylaşımında, entübe hasta ve yoğun bakım hasta sayısının en yüksek olduğu illeri de sıraladı.

KONYA YİNE LİSTEDE

Bakan Koca, "Son 3 günde ortalama entübe hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Bursa... Ortalama yoğun bakım hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep ve Konya… Beklediğimiz sonuçlar için tedbirlere daha fazla uyalım" ifadelerini kullandı.

KONYA’NIN YOĞUNLUK HARİTASINDA SON DURUM

Her iki listede de Konya ilk 5’in içinde yer aldı. Peki, son güncellemelere göre koronavirüs yoğunluk haritası nasıl şekillendi?

İşte Konya’da son durum:

 

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.