Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntü! 3 yaşındaki kuzenine canlı yayında sigara içiren kişi yakalandı

Sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında 3 yaşındaki kuzenine sigara içirmeye çalışan 19 yaşındaki Betül A., İstanbul Gaziosmanpaşa'da gözaltına alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntü! 3 yaşındaki kuzenine canlı yayında sigara içiren kişi yakalandı

Sosyal medya hesabından dün yaptığı canlı yayında 3 yaşındaki kuzeni Z.E.K.'ye zorla sigara içirmeye çalışan 19 yaşındaki Betül A., büyük tepki toplamıştı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, görüntüler üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, şüphelinin Betül A. olduğunu ve İstanbul Gaziosmanpaşa'da ikamet ettiğini belirledi.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

ÇOCUK "İÇMEM" DEDİ, O ''İÇERSİN'' DİYE ZORLADI

Büyük tepki çeken görüntülerde küçük kız çocuğunun "Ben sigara içmem, babam vermiyor" deyip geri kaçtığı Betül A.'nın ise "İçersin, güzel içersin. Ben baban mıyım?" diyerek zorladığı görülüyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu çocuk ve ailesiyle ilgili sosyal inceleme yapıldığını, çocuklara rehberlik desteği sağlandığını ve inceleme sonucunda da gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.

Çocukların üstün yararını gözeterek her türlü kötü alışkanlığa karşı mücadelenin bakanlıkça sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, söz konusu videonun sosyal medyada yer almasının hemen ardından Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile koordineli şekilde adres tespiti yapılmasının sağlandığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İstanbul'da gerçekleştiği tespit edilen olay ile ilgili İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından çocuk ve aile ile ilgili sosyal inceleme yapılmakta ve çocuklarımız için rehberlik hizmeti verilmektedir. İnceleme sonrası çocuklarımızın ve ailenin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

Söz konusu içeriklere sosyal medyada erişimin engellemesine yönelik çalışmalar da bu konuda yetkili kurum olan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ile birlikte yürütülmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü davranış ve girişimin karşısındayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.