Tek liste halinde girilen genel kurulda Konyaspor'un başkanlığına Fatih Özgökçen seçildi

Son Dakika Haberi! Konyaspor'da yeni dönem başladı. Tek liste halinde girilen yeşil beyazlıların olağanüstü genel kurulunda başkanlığa Fatih Özgökçen seçildi.

Konyaspor'da olağanüstü genel kurul gerçekleştirildi. Tek liste halinde girilen genel kurula yeşil beyazlı toplam 623 delegeden 421'i katıldı.

konyaspor-genel-kurulu.jpg

BAŞKAN ALTAY GENEL KURULDA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile TFF Başkan Vekili, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da genel kurula katıldı. 

genelkurul.jpg

Divan Başkanlığına Mehmet Baykan'ın seçildiği genel kurulda ilk konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptı.  

Başkan Altay, konuşmasına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un selamını ileterek başladı.

Pandemi nedeniyle zor bir sezonun geride kaldığını belirten Altay "Bu zor dönemde görev alan kulüp başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi. 

konyaspor-olaganustu-kongresi.jpg

Önümüzdeki yılın Konyaspor için 100. kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle büyük önem taşıdığını ifade eden Altay "100. yıl gibi önemli bir dönemde görev almak çok önemlidir. Bu takım hepimizin takımıdır. Şimdi herkesin bir çaba sarf etmesi gerekiyor. Taşın altına hepimizin elimizi koyması gerekiyor. Önce eski başkanları bir araya getirip birlik beraberlik ruhu tesis edilmelidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar verdiğimiz desteği bundan sonra da devam ettireceğiz." dedi. 

ugur-ibrahim-altay.jpg

ALTAY'DAN TÜM KONYALILARA ÇAĞRI

"Konyaspor'un taraftarıyla birlikte başarılarını, milli maçların Konya'da oynanmasını özledik" diyen Altay,  takıma tüm Konya'nın destek olması gerektiğini kaydetti. Altay "2 milyon 250 bin Konya'da yaşayan ve Konya dışında yaşayan Konyalıların bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Kimileri forma satın alarak, sanayicilerimiz de reklamlarıyla takımımız destek vermelidir. Hilmi Kulluk başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyor, yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu. 

konyasporda-olaganustu-genel-kurul2.jpg

Başkan Altay'ın konuşmasının ardından faaliyet raporu okundu. 

HİLMİ KULLUK'UN KONUŞMASI

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk ise kısa konuşmasına "Başkan Adayımız Sayın Fatih Özgökçen'e şimdiden başarılar diliyorum" diyerek başladı. Kulluk, başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile yönetim kurulu üyelerine, sporculara, kulüp personeline ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

hilmikulluk.jpg

KULÜBÜN BORCU AÇIKLANDI

Kulluk'un konuşmasının ardından kulübün mali tablosu hakkında bilgi verildi. Yeşil beyazlı kulübün borcu 242 milyon lira olarak açıklandı.

konyasporda-olaganustu-genel-kurul1.jpg

HİLMİ KULLUK YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

Genel Kurul, Hilmi Kulluk yönetimini mali ve idari yönden ibra etti. 

konyasporda-olaganustu-genel-kurul.jpg

FATİH ÖZGÖKÇEN'DEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Tek liste halinde girilen genel kurulda konuşan Konyaspor Başkan Adayı Fatih Özgökçen, sözlerine genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı.

Yeşil beyazlı kulübün Türk futboluna büyük katkılarının olduğunu belirten Özgökçen "Konyaspor'un bir ve beraber olarak taraftarıyla bütünleşen bir takım olma zorunluluğu vardır. Konyaspor'umuzun Süper Lig'de düşme korkusu yaşamadan Anadolu'nun en büyük kulüpleri arasında yer alması için kurumsal yapı ve altyapı konusunda titiz çalışmalar yapmalıdır. Kalıcı gelir kaynaklarını oluşturacak modellerin geliştirilmesine hız verilmelidir. Konyaspor'umuzu kendi futbolcularını alt yapısından çıkaran bir kulüp haline getirmek zorundayız. Şeffaf, iletişim odaklı, samimi bir süreç yürütmeyi hedeflemekteyiz. Dönem birlik ve beraberlik dönemi olacaktır. Hepimiz Konyaspor'umuzun başarısı için mücadele edeceğiz" diye konuştu. 

fatihozgokcen-001.jpg

BAŞKANLIĞA FATİH ÖZGÖKÇEN SEÇİLDİ

Genel kurulda son olarak açık oylamayla yönetim seçildi. Yeşil beyazlı kulübün 22. başkanlığına Fatih Özgökçen seçildi. İşte Konyaspor'un yeni yönetimi

konyaspor-yonetimi.jpg

BAYKAN'DAN SERT ELEŞTİRİ

Divan Başkanlığını yapan Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, genel kurulun kapanış konuşmasında sosyal medyadan sahte hesaplar üzerinden yapılan paylaşımlara dikkat çekerek, sert eleştirilerde bulundu.

konyaspor-divan.jpg

Baykan "Bizler gelip geçiciyiz, kurumlar kalıcıdır. Söz konusu olan Konyaspor'dur. Konyaspor kulübü ne zaman mücadelesinde kıymet artırıcı noktalara gelmişse, o dönemde görev yapan başkan ve yönetim kurulu üyeleri için çok daha zor hale gelmiştir. Elbette Konyaspor'da görev yapmanın bir bedeli vardır. Ama bu bedel görev yapanların işine ve karakterlerine varana kadar ağır eleştirilerin yapılması değildir. Mevcut yönetimleri başarılarıyla takdir etmek, başarısızlıklarıyla eleştirmek herkesin hakkıdır. Söyleyeceklerim temennidir. Sosyal medyanın gündelik yaşamımızda çok yer tuttuğu bir ortamda, üstelik sahte hesaplarla, delikanlıca adıyla sanıyla hesaplaşmayıp, kalleşçe ateş ederek görev yapan insanları rencide ve rahatsız etmek ahlaksızlıktır, alçaklıktır. Konyaspor borçlu olabilir. Konyaspor'un varlıkları, ismi, değeri her borcu ödeyecek yeteneğe sahiptir." diye konuştu. 

YENİ YÖNETİMİN İLK TOPLANTISI

Genel kurulun ardından Konyaspor'un yeni yönetimi ilk toplantısını yaptı.

Haber Dairesi

konyaspor-yonetimi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum