Suriyeli Hasan, Konya E Tipi Cezaevi’nin ikinci gururu oldu

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, 15 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen mahkum Abdülkadir Geylani Tekgöz'den sonra ikinci mutluluğu yaşadı. Suriyeli Hasan El Ahmed, cezaevi vaizi Mehmet Uslu tarafından verilen eğitimi 6 ayda tamamlayarak hafız oldu. Cezasını çekip tahliye olan Hasan El Ahmed’i cezaevi kapısında hocası ve örnek arkadaşı Abdülkadir Geylani Tekgöz karşıladı. İşte Haber Dairesi’ne özel görüntülerle o duygusal anlar.

Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan Abdülkadir Geylani Tekgöz, 2015'te işlediği suçtan dolayı tutuklanarak girdiği Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde maneviyata yöneldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında açılan kursa başvuran Tekgöz, cezaevi vaizi Mehmet Uslu’dan Kur'an-ı Kerim'i öğrendi.

Aradığı huzur ve mutluluğu bulan Tekgöz, 12 yıl 6 ay ceza aldığı karar duruşmasından döndüğü gün, hafız olmaya karar verdi. Tekgöz, zamanının büyük kısmını Kur'an-ı Kerim ile geçirerek 15 ayda hafızlığını tamamladı ve törenle sarık ve cübbesini giydi.

Abdülkadir Geylani Tekgöz, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 6. Uluslararası İyilik Ödüllerine layık gördüğü isimler arasında da yer aldı.  

KONYA E TİPİ CEZAEVİ’NİN İKİNCİ GURURU OLDU

Abdülkadir Geylani Tekgöz’ü örnek alıp Kur'an-ı Kerim eğitimi almaya başlayan 13 mahkumdan biri de Suriyeli Hasan El Ahmed’di.

Üç buçuk yıldır cezaevinde olan Hasan, Vaizi Mehmet Uslu’dan Kuran'ı Kerim öğrenip, günde 13-14 saat çalışarak 6 ay içerisinde hafızlığını tamamladı.

 

Valizi dahi olmadığı için eşyalarını bir çöp kovasına doldurup getirdiği cezaevinden hafızlığı tamamlayıp tahliye olan Suriyeli Hasan’ı, hocası Mehmet Uslu ve örnek aldığı Abdülkadir Geylani Tekgöz karşıladı.

İL MÜFTÜSÜ MAKAMINDA KABUL ETTİ

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Hafız Hasan El Ahmed’i, Vaizi Mehmet Uslu ile birlikte makamında kabul etti. Müftü Poçanğlu, Ahmed’e altın ve çeşitli hediyeler verdi.

Haber Dairesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.