Tarım Bakanlığının listesinde 6 Konya firması var

Tarım ve Orman Bakanlığı; taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı. Kamuoyu ile paylaşılanlar arasında Konyalı firmalar da var. Konyalı firmaların üç gıdada ürünün doğası ile ilgili olmayan maddeler kullanıldığı tespit edilmiş. Bunlar peynir, sucuk ve pekmez.

Tarım Bakanlığının listesinde 6 Konya firması var

Ürettikleri gıdalarda ürünün doğası ile alakalı olmayan madde kullanan Konyalı firma sayısı 6…

Bakanlığın yaptığı tespitler sonucunda Konya firmalarından;  Salur Gıda’nın ürettiği pekmezde Furuktoz ve Glikoz, Sütkon Gıda’nın ürettiği yağlı eritme peynirinde süt yağı harici yağ, Kayabey Süt’ün ürettiği eritme peynirinde süt yağı harici yağ, Hatipoğlu Gıda’nın ürettiği ısıl görmüş dana sucuğunda baş eti, Dorak Gıda’nın ürettiği Çörekotlu Çeşnili Yağlı Eritme Peynirinde bitkisel yağ, kahvaltılık karışım yağlı eritme peynirinde süt yağı harici yağ, Hilkan Gıdanın üretmiş olduğu ısıl görmüş dana etli sucuğunda, sakadat ve baş eti tespit edilmiş. Bakanlık listeyi ilan ederek kamuoyu ile paylaştı.  

Listedeki Konyalı firma sayısının diğer bazı şehirlere göre az olduğu görülmekle birlikte hiç olmaması gerektiği konuşuluyor.

Vatandaşlar, listedeki bazı firmaların daha önce de uyarıldığına dikkat çekerek insanların sağlığı ile oynanmaması gerektiği konusunda tepkilerini dile getiriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.