'Tayini çıkan cami imamı, bahçedeki ağaçları kesti'

Konya’da uzun süredir görev yaptığı camiden başka bir camiye görevlendirilen imamın, caminin hemen yanında bulunan ve imamevi olarak kullanılan evin bahçesindeki ağaçları kestiği iddia edildi. Durumu yetkililere bildiren mahalleli yaşananlara tepkili…

'Tayini çıkan cami imamı, bahçedeki ağaçları kesti'

Olayın yaşandığı yer; Konya’nın merkez Meram İlçesine bağlı Kaşınhanı Mahallesindeki Fatih Camisi...

İddiaya göre; uzun yıllardır camide görevli imam Nurullah K, aynı zamanda caminin hemen yanında bulunan ve imamevi olarak kullanılan evde yaşıyordu.

Oldukça büyük bir alana sahip bahçede de onlarca ağaç yer alıyordu.

Nurullah K, geçtiğimiz günlerde başka bir camiye görevlendirildi.

Yeni görev yerine gitmek için hazırlık yapan ve eşyalarını toplayan Nurullah K’nin, ayrılırken bahçede bulunan ağaçların neredeyse tamamını kestiği, küçük parçalara ayırdığı o ağaçları bir araca yükleyip beraberinde götürdüğü iddia edildi.

MAHALLELİ ŞAŞKINA DÖNDÜ

İmam evden ayrıldıktan sonra gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen mahalle sakinleri, durumu yetkililere bildirdi.

Yaşananlara tepki gösteren mahalle sakinleri, Peygamber Efendimizin; ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ Hadis-i Şerifini hatırlatarak, “Bir din görevlisinin ağaç katliamı yapması inanılır gibi değil. Yetkililerden bu kişi ile ilgili gerekenin yapılmasını rica ediyoruz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.