TİMAV geleneksel hikaye yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Selçuklu Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından düzenlenen 8.  Geleneksel Hikaye Yarışması'nda dereceye giren İmam Hatipli öğrenciler düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldı.

TİMAV geleneksel hikaye yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında desteklenen Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından organize edilen ve imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin katılımı ile bu yıl 8.’si gerçekleştirilen Geleneksel Hikaye Yarışmasının ödül törenine Selçuklu Kongre Merkezi ev sahipliği yaptı.  Türkiye genelindeki tüm İmam Hatip Liselerine ulaştırılan  yarışma duyurusu sonrasında  yarışmaya onlarca ilden, iki yüzün üzerinde okuldan yüzlerce eserle başvuruda bulundu. Törende yarışmanın birincisi 3 tam altın, ikincisi 2 tam altın, üçüncüsü 1 tam altın ile ödüllendirilirken mansiyon olarak ise beş öğrenci tablet bilgisayar ile ödüllendirildi.

Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşen programa AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ahmet Bensiz, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Fatih Özboyacı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Konya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TİMAV Hikaye Yarışması Ödül Töreni Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz katkılarından dolayı ve Hikaye Yarışması’nın 8 yıldır kurumsal bir yapıya dönüşmesi sebebiyle Selçuklu Belediyesi’ne ve Başkan Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ederek:

“Bugün Allah'a hamdolsun İmam Hatipliler ülkemizde her makamda. Bu durumun bugünlere gelmesinde çok emeği geçen değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı anmadan geçmek imkansızdır. Bu hikaye yarışmasına katılan hikaye yazan  İmam Hatipli kardeşlerimiz hayatta bir iz bırakmışlardır. Diğer taraftan bu süreçte emeği geçen jüri üyelerimize, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Biz bütün ümmetin bütün insanlığın umudu olan bir milletiz”

Tüm dünyada İmam Hatiplilere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise “ Bir İmam Hatipli olarak, TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi olarak ev sahipliği yapmaktan, bu projeye destek vermekten duyduğum gururu ifade etmek istiyorum. Belediyeler olarak çok hizmet üretiyoruz. Alt yapıdan üst yapıya, spordan kültüre, sosyal hizmetlere kadar çok sayıda iş üretiyoruz ama en önemli yaptığımız iş eğitime katkı sunan, eğitimin seviyesini yükselten, gençlerimize dokunan işler. İşte bu hikaye yarışması da bu işlerden bir tanesi. 8 yıldır bu hikaye yarışmasına destek vermekten son derece mutluyuz.İmam Hatip gençliğinin üzerinde çok büyük bir sorumluluk var ben sorumlu olduğumuz coğrafyayı yeryüzü coğrafyası olarak ifade ediyorum. İmam Hatip gençliğinin bu sorumluluğun bilincinde olmalarını ve buna göre kendilerini donatmaları buna göre kendilerini hazırlaması gerekiyor. İlmen, fennen ve ahlaken en yüksek seviyede gençler olarak eğitim hayatını bitirip iş hayatına, sosyal hayata kendinizi hazırlamanız gerekiyor. Biz elimizden gelen gayreti sizlere destek olmak için gösteriyoruz. Sizlerden de bu konuda her zaman her zeminde en üst seviyedeki gayretleri bekliyoruz. Çünkü sorumluluğumuz büyük biz bütün ümmetin ve bütün insanlığın umudu olan bir milletiz. Bu noktada elhamdülillah bugün güzel bir yerdeyiz geçmişe baktığımızda şu an içinde bulunduğumuz şartlar ve sahip olduğumuz imkanları öncesiyle kıyaslamamız mümkün değil. Ben tekrar bu yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik ediyorum ve bu yarışmayı düzenleyen başta  genel başkanımıza ve  heyete teşekkür ediyorum. yarışmada ödül almak değerli ama önemli olan bu yarışmaya katılmış olmak ve bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da “İmam Hatipli olarak hepimizin sorumluğu büyük bütün ümmetin bizim ülkemizden beklentisi ve umudu var ecdadımız bizlere bu emaneti bıraktı çünkü. O sebeple herkes bir birey olarak bir öğrenci olarak anne baba olarak ben ne yapabilirim sorusunu kendimize sorarak bu davaya sahip çıkacağız. TİMAV’a bu noktada sorumluluklarımızın farkındalığını oluşturması adına teşekkür ediyorum. yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi ve katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasında şunları söyledi:

“İmam Hatipler asırlık çınarın altında yetişen önemli bir nesil. Sizler ve bizler bu nesilden olmakla gurur duyuyoruz. Burada bizler de İmam Hatipli olduğumuz öğrencilik günlerimizi hatırladık. Öğrencilerimizin bir yerlere geldiğini görmek ve onlarla gurur duymak o da ayrı bir sevinç. Zaman çok hızlı akıyor o yüzden yapacak çok işimiz var”

Konuşmaların ardından hikaye yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Yarışmada dereceye girenler şu isimlerden oluştu:

1. Sümeyye Kalkan – Konya – Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL

2. Şevval Aydoğan- Düzce – Akçakoca Emine Sevil AİHL

3. Abdullah Selman Pullu – Konya – Tahir Büyükkörükçü AİHL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.