Trafik polisinin, durdurmak istediği aracın kaputundaki iki kilometrelik tehlikeli yolculuğu kamerada!

Muğla’da 'dur' ihtarına uymayan sürücünün kullandığı aracın kaputunda 2 kilometre yol giden polis memurunun büyük tehlike atlattığı anların bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı. Ehliyetine 3'üncü kez el konulan alkollü sürücünün, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne dün saat 16.00 sıralarında Menteşe ilçesi Mustafa Muğlalı Caddesi'nde seyir halindeki 48 DK 306 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün alkollü olduğu ihbarı geldi. İhbar üzerine bölgedeki polis ekipleri telsiz anonsları ile aracın plakası ve yönü verilerek uyarıldı. Harekete geçen polis ekipleri, Ü.K. yönetimindeki 48 DK 306 plakalı hafif ticari aracı cadde üzerinde durdurmak istedi. Ancak Ü.K, 'dur' ihtarına uymayarak yoluna devam etti. Bunun üzerine trafik polisi Muzaffer Ertürk, ön kaputa atlayarak aracı durdurmaya çalıştı. Ancak sürücü, buna rağmen durmayıp, aracının ön kaputundaki polis memuru Ertürk ile ters yöne girip, kaçmaya devam etti. Aracın kaputunda polis memurunu gören vatandaşların şaşkın bakışları arasında yoluna devam eden Ü.K, yaklaşık 2 kilometre yol aldıktan sonra Karşıyaka Mahallesi Irmak Sokak'ta durduruldu. Araçtan inerek kaçmaya çalışan sürücü, Ertürk tarafından engellenerek, diğer polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

- EHLİYETİNE ALKOLLÜ ARAÇ KULLANDIĞI İÇİN EL KONULMUŞ! 

Olayda trafik polisi Ertürk, elinden ve ayağından hafif şekilde yaralandı. Polis memuruna ilk müdahaleyi mesai arkadaşları ve çevrede bulunan vatandaşlar yaptı. Olay yerine çağrılan ambulans ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ertürk'ün durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada polis tarafından gözaltına alınan ve sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Ü.K'nin 1.38 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı ortaya çıktı. Hastanedeki tedavisinin ardından sürücü, ifade işlemleri için Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne getirildi. Ehliyetine daha önce 6 ay 2 yıl, bu kez de 5 yıl el konulan sürücü, polis merkezindeki işlemlerinin ardından bugün adliye sevk edildi.

- TEHLİKE DOLU ANLAR KAMERADA

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen polis memuru Muzaffer Ertürk'ün aracın kaputunun üzerinde 2 kilometrelik tehlikeli yolculuğu, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Ertürk'ün görüntülerde viraja hızlı giren kamyonetin kaputunu bırakmaması dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.