TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışmada Konya'daki İmam Hatip Liseleri öne çıktı

TÜBİTAK'ın Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde organize ettiği 'Liseler arası insansız hava araçları yarışması'nda Konya'yı temsil edecek okullar belirlendi. Başvuru şartlarını taşıyan okullar arasındaki İmam Hatip Lisesi üstünlüğü dikkat çekti.

TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışmada Konya'daki İmam Hatip Liseleri öne çıktı

TÜBİTAK tarafından Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında Konya’yı temsil edecek okullar belli oldu.

Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede 75 ve üzeri puanı alan takımlar, İHA geliştirme teşviki almaya hak kazandı.

Konya’dan da Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Selçuklu Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Özel Konya Sistem Kolejinin başvurularının gerekli şartları taşıdığı belirtildi.

TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamada TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmada her bir kategoride birincilere 20 bin lira, ikincilere 15 bin lira ve üçüncülere 10 bin lira ödül verileceği; yine her iki kategoride 5 bin lira mansiyon ödülü ile 6 bin lira TUSAŞ Özel Ödülünün dağıtılacağı ifade edildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Müdürlük olarak bu önemli yarışmada ilimizi temsil edecek öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerini tebrik ediyor, takımlarımızın 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmadan önemli başarılarla ilimize dönmelerini temenni ediyoruz." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.