Türkiye’nin fazla bilinmeyen yeni mesleği! Konya'da boyasız göçük düzeltmenin başarılı adresi: Göçük Park

Türkiye bu meslekle geçtiğimiz yıllarda yurdun büyük bölümünde etkili olan ve yüzbinlerce aracın hasar gördüğü dolu yağışı sonrasında tanıştı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolunun araçlarda yol açtığı hasar, “Boyasız Hasar Onarımı” mesleğini popüler hale getirdi. Araç sahipleri, artık küçük hasarları, değer kaybına yol açtırmadan bu yolla gideriyor. Konya’da yavaş yavaş artan bu mesleğin öncülüğünü, Göçük Park isimli iş yerinde Fatih Kök yapıyor.

Türkiye’nin fazla bilinmeyen yeni mesleği! Konya'da boyasız göçük düzeltmenin başarılı adresi: Göçük Park

Geçtiğimiz yıllarda etkili olan dolu yağışı sonrasında Türkiye genelinde 300 binden fazla araçta hasar oluştu.

Ceviz büyüklüğünde yağan dolunun araçlarda yol açtığı hasarlar “Boyasız Hasar Onarımı” yöntemiyle giderildi ve meslek yurt genelinde popüler hale gelmeye başladı.

Hızla gelişen sanayisiyle adından söz ettiren Konya’da bu yeni mesleğin öncülüğünü yapan isim ise Göçük Park sahibi Fatih Kök.

BOYASIZ HASAR ONARIMININ BİRÇOK AJANTAJI VAR

Araç hasarlarında boyasız göçük düzeltmenin birçok avantajı olduğunu belirten Fatih Kök, en büyük avantajın araçta değer kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi.

Kök, “Boyasız hasar onarımı sayesinde, boya, kaporta ve parça değişiminden kaynaklanan yüksek meblağlı tramer kaydı çıkmıyor. En büyük avantajı ise zaman. Bugün bir klasik kaporta, boya ve parça değişimine gitmişse bir parça minimum 1 hafta, 10 gün sürüyor. Oysa boyasız göçük düzeltmede hasarın durumuna göre 1 saat ile 1 gün içerisinde müşteriye aracı orijinal boyasına zarar vermeden teslim ediyoruz. Bu da çok büyük bir avantaj. Sigorta firmalarına sağladığı avantaj da çok fazla. Biliyorsunuz sigorta firmaları çok ciddi oranda hasar ödemeleri yapıyor. Sigorta firmaları, boyasız göçük düzeltmede yaklaşık yüzde 50-60 tasarruf sağlıyor. Ülke ekonomisine de çok büyük katkısı var. Gereksiz yere parça değişiminden dolayı yurt dışından milyonlarca dolar yedek parça ithalatı yapıyoruz. Oysa boyasız göçük düzeltme, araç kullanıcıları için birinci onarım tercihi olsa her geçen yıl yurt dışına gereksiz parça ithalatımız biraz daha düşecek, paramız ülkemizde kalacak. Bir diğer faydası da boyası göçük düzeltme uygulaması, doğa dostu bir teknoloji. Çünkü kaporta-boya onarımında kullanılan tiner, boya gibi çözücü maddeler kullanılmıyor." dedi.

“ARAÇ SAHİPLERİ BU ÇÖZÜMÜ YENİ TANIYOR”

Mesleğin geçtiğimiz yıllarda etkili olan dolu yağışı sonrasında bilinir hale geldiğini, araç sahiplerinin de boyasız hasar onarımının sağladığı katkının farkına yeni vardığını dile getiren Fatih Kök, “Birçok araç sahibi böyle bir çözümün olduğunu bilmiyor. Daha önce bu hizmetten faydalanmış bir sürücünün tavsiyesiyle bize geliyor. Alanında uzman ekibimiz ve profesyonel cihazlarımızla kısa sürede onarımı yapıp aracı teslim ettiğimizde birçok kişi şaşkınlığını gizleyemiyor. Araç sahiplerinin boyasız hasar onarımında başka illere gitmelerine gerek yok. Konya bu sektörde de bölgede söz sahibi. Öyle ki dolu yağışı etkili olduğu dönemlerde başka illerde oluşan hasarları gidermek için oralara destek olmaya gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Göçük Park sahibi Fatih Kök, sabır ve ince işçilik gerektiren bir mesleği icra ettiklerini, kendilerinden hizmet alanların önerisiyle sürekli yoğun bir çalışma içinde olduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.