Türkiye’nin İdlib’de ne işi var? Cevabı Konya Emniyet Müdürü Aydın verdi

Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Şehit Ramazan Akyürek anısına Selçuklu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programa katıldı. Aydın burada, ‘Türkiye’nin İdlib’de ne işi var?’ sorusuna ayrıntılarıyla cevap verdi. İşte Aydın’ın o açıklamaları.

Konya Selçuklu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Bir şehir bir şehit” eTwinning Projesi kapsamında, 2016 yılında Derik'te PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Konyalı polis memuru Ramazan Akyürek’i andı.

Vefa duygusu oluşturup, vatanına ve milletine sahip çıkan bireyler yetiştirmeyi hedefleyen proje kapsamında öğrenciler şehit eşi Münire Akyürek ile okul bahçesine fidan dikti, şehitliği ziyaret etti, şehit ailesinin evine gitti.

Son olarak okulda düzenlenen anma programına Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da katıldı.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, son dönemde sıkça sorulan bir soruya, ‘Türkiye’nin İdlib’de ne işi var?’ sorusuna cevap verdi.

Emniyet Müdürü Aydın, “Biz Suriye’ye şimdi gitmedik. Biz 1516’da Mercidabık Savaşını Suriye İdlib’de yaptık. Dış güçlerin oyunlarıyla o günün güçsüz Osmanlısı çekilmek zorunda kaldı. Ama onların gözü hala orada olduğu için bizi istemiyorlar. Eğer biz İdlib’de olmasak, bu kez şehitlerimizi içeride vermeye başlarız. O bölgeyi temizleyemezsek, içerideki sıkıntıları çözemeyiz. Onun için biz İdlib’deyiz. 10 bin kilometreden gelip Suriye’ye yerleşmedik. Asıl onların ne işi var bu topraklarda. Arap Baharı dediler, 8 yıldır bulundukları her yerde kan var, gözyaşı var. Aynı oyunu bize de uygulamaya çalıştılar, ama aziz milletimiz bu oyuna gelmedi.” dedi.  

 

Haber Dairesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.