AFAD açıkladı: Can kaybı sayısı 3381'e yükseldi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrası ortaya atılan "Doğu Akdeniz kıyılarında tsunami olabilir" iddialarına ilişkin AFAD'dan açıklama geldi. Ayrıca can kaybı sayısının 3381'e yükseldiği bildirildi.

AFAD açıkladı: Can kaybı sayısı 3381'e yükseldi

Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen depremler sonrası bölgede tsunami olabileceği iddiası ortaya atıldı. Endişelendiren iddia için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD ) konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

"TSUNAMİ TEHLİKESİ BULUNMAMAKTA"

Yapılan açıklamada "Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

CAN KAYBI SAYISI 3381'E ÇIKTI

AFAD, son can kaybı sayısını da açıkladı. Son açıklanan rakamlara göre; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da toplam can kaybı sayısı 3381'e yükseldi. Yaralı sayısı 20 bin 426, teyit edilmiş yıkılan bina sayısı  5 bin 775. Enkaz altından kurtarılanların sayısı ise 7 bin 340.

Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesi isteniyor.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.